Foto: mirceacazan.ro

În declaraţia de avere a deputatului liberal Mircea Cazan apar, la rubrica de venituri ale sale şi ale membrilor de familie pe anul 2008, pe lângă cei 136.000 de lei aferenţi salariului său de director general al SN Radiocomunicaţii SA şi pe lângă cei 25.000 de lei câştigaţi şi de pe urma funcţiei de preşedinte la aceeaşi societate şi suma de 27.888 de lei, provenind de la firma SC Romkatel Timişoara, producător şi distribuitor de antene TV şi GSM.

Circulaţia banilor în familia Cazan

Deputatul sibian spune că banii au fost câştigaţi de fiica sa, care ar fi tradus anumite proiecte pentru respectiva firmă. „Nu sunt bani câştigaţi de mine. Sunt veniturile fiicei mele. Trebuia să trec veniturile tuturor membrilor din familie şi am trecut şi ce a câştigat Adelina, pentru ca totul să fie cât mai trasnparent”, a explicat, pentru oradesibiu.ro, deputatul sibian.

Tot în 2008, patronul de la Verena şi-a mai adăugat încă două apartamente la avere, unul pe Calea Cisnădiei şi altul pe Siretului, familia Cazan deţinând în acest moment nu mai puţin de 10 case, 6 apartamente în Sibiu, Bucureşti şi Pipera şi o casă de vacanţă în Cacova. Familia Cazan are acolo şi o barcă. „Este a soţiei, de fapt. Ea o deţine, împreună cu un prieten de-al nostru”, a justificat Cazan.

Contracte de milioane de euro cu Romkatel

Coincidenţă sau nu, firma Romkatel de la care Adelina Cazan a primit aproape 28.000 de lei pentru nişte traduceri, a derulat începând din 2005 şi până în noiembrie 2008, când Mircea Cazan a devenit deputat, cu SN Radiocomunicaţii (Radiocom), acolo unde acesta a fost preşedinte şi director general, contracte de milioane de euro. Ca şi subcontractor, Romkatel a participat la proiectul Radiocom, care a reabilitat toate staţiile FM din ţară. Atunci, Romkatel a proiectat şi furnizat sisteme radiante pentru 55 de locaţii. În 2006, tot Romkatel a reabilitat şi sistemul de relee TV, pentru 40 de staţii. În 2005, Romkatel a livrat, instalat şi pus în funcţiune prima staţie DVB-T, sistemul care permite emisia televiziunii digitale, la Bucureşti şi în 2006 pentru a făcut acelaşi lucru pentru un emiţător de acelaşi tip, amplasat la Sibiu, investiţia fiind în acest caz de peste 1.000.000 de dolari.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii