Alin Găvozdea, omul care a strâns premii şi titluri în schiul alpin de performanţă, „şi-a tras” de puţin timp, chiar în centrul istoric, un magazin de echipamente, îmbrăcăminte şi accesorii.
Numele lui este legat de sporturile de iarnă. În parte. Pentru că, de altfel, sunt foarte multe persoane care-l cunosc prin prisma skateboardingului, un sport în care el, pentru Sibiu, este ca un spărgător de gheaţă în Antarctica. Şi, în acelaşi timp, sunt mulţi oameni care au auzit de el în lumina fotografiei, o pasiune la fel de puternică precum schiul şi skateul.
„Îmi pare rău că n-am deschis magazinul mai devreme!”
Alin Găvozdea este genul de om care stă la un pahar de vorbă cu prietenii, construieşte spontan o idee şi apoi spune „Hai să facem!”. Magazinul pe care l-a deschis de foarte scurt timp în centrul istoric poate fi rezultatul unei astfel de luciri, dar nu este. E mai mult ca o necesitate, un plan pe care Alin îşi doreşte să-l fi transpus mai devreme în realitate. „Ideea magazinului e chiar de prea mult timp. Mă oftic că nu l-am deschis mai devreme. Aduc branduri care nu erau prezente pe piaţa din Sibiu. Bine, nu insist pe branduri, ci pe calitatea cârpei”, spune tânărul. Shop-ul lui Alin nu se adresează doar celor care fac sport, care practică schi, snowboard ori skateboard. Propune tuturor tinerilor un stil vestimentar ca alternativă la hainele şi accesoriile de slabă calitate şi cu design lipsit de originalitate care se găsesc în multe magazine din Sibiu.
Nu-i este teamă de criza economică
Faptul că Alin, omul din spatele shop-ului, are o vastă experienţă pe schiuri şi skate, că a trăit perioada când în România nu aveai de unde să-ţi cumperi o placă de skate fără să mai fie vorba de a alege dintr-o ofertă alrgă şi corectă, este o garanţie a calităţii produselor promovate. „Ştiu exact care sunt produsele cele mai bune şi cu ce se mănâncă. Ştiu ce papuci ţin la skate, ştiu la ce schiuri nu se dezlipesc canturile”, declară Alin. Este un tânăr curajos, un simplu argument fiind acela că a pornit o afacere într-un context economic în care magazinele îşi trag obloanele şi firmele dau faliment. „E mai greu, dar ştiu că o să meargă pe viitor. Testez terenul, vreau să-mi dau seama care este piaţa. Dar începutul a fost foarte bun, toţi skaterii şi bikerii au aflat instant de magazin. Acum aştept restul de oameni, clienţii care nu au nicio legătură cu aceste sporturi, care vin doar pentru haine”, povesteşte schiorul.
Old School Shop
Numele magazinului este „Old School Shop” pentru că Alin se consideră un reprezentant al Şcolii Vechi, în schi şi în skateboard. „Probabil trebuia să-i spun „Old school boy, new shop în town” (în traducere „băiat de şcoală veche, nou magazin în oraş”). Mă caracterizează old school, nu cred că-i puteam spune altfel”, continuă Alin Găvozdea. Pentru puştii din Sibiu, Alin a fost mereu un promotor al mişcării în aer liber, în general. Astfel, dincolo de afacere, magazinul său se vrea un îndemn pentru tineri să iasă din faţa calculatorului afară, să facă un sport sau măcar o plimbare în parc şi să socializeze. „Skateboardingul, ca şi alte sporturi, este un bun mod de a socializa şi de a lega prietenii”, încheie Alin.
sa faceti site daca se poate io nu am gasit …is din ms si poate as comanda cateceva …
E binevenit magazinul, dar nu mi-a placut ca reclama grafitti ati vopsit-o pe zidurile caselor proaspat renovate, lazi de gunoi, abtibilduri lipite pe vitrine samd. Tine totusi de bun simt si grad de civilizatie acest aspect.
vreau sa spun ca am fost la magazinul old school shop si ca mi-a facut o impresie buna! faptul ca sunt 3 extreme shopuri in sibiu este un lucru bun ptr ca sa dezvoltat si sibiul in domeniul skateboardingului bmx-ului si inline-ului am avut ocazia sa cunosc niste copii de virsta mea kre intr-adevar erau fascinati de ceea ce faceu(skate) si ca exista si in sibiu un park amenajat shopuri si libertate!!.
Bravo Lui Alin si haideti cu toti sa sustinem ceea ce face ptr ca toti ne bucuram de acel shop