Singura convenţie internaţională de tatuaje din România are loc la Sibiu, între 28 şi 30 mai. La eveniment vor fi prezenţi unii dintre cei mai buni artişti tatuatori din lume. Şi-au anunţat deja prezenţa artişti din Statele Unite, Germania, Japonia şi ţările scandinave.
Transilvania Tattoo Expo a ajuns la cea de-a doua ediţie. În acest an, convenţia de tatuaje se va desfăşura în interiorul Sălii Transilvania. Faţă de anul trecut, artiştii tatuatori şi-au anunţat prezenţa în număr mult mai mare. Organizatorii au pregătit 50 de standuri pentru artiştii care imprimă imagini pe piele. La eveniment vor fi prezenţi unii dintre cei mai buni artişti tatuatori din lume. Şi-au anunţat deja prezenţa artişti din Statele Unite, Germania, Japonia şi ţările scandinave.
Ediţia din 2009 a fost foarte bine primită, atât de sibieni cât şi de presa de specialitate din vest. „În cea mai bună revistă din Germania am obţinut 7 pagini de reportaj, stând în acelaşi rând cu evenimente ca Milano sau Frankfurt, care sunt convenţii uriaşe şi care adună foarte mulţi vizitatori şi au o tradiţie de mulţi ani. Am apărut în multe reviste din Europa, inclusiv în cele din Scandinavia şi Anglia dar şi în cele din Statele Unite sau din Japonia”, spune Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo. Nu mai puţin de 5000 de vizitatori au trecut pragul acestui festival inedit iar artiştii au tatuat peste 200 de persoane.
Ediţie artistică
Ediţia din 2010 intenţionează să pună mai mult accent pe partea artistică. Organizatorii vor premia cele mai bune tatuaje făcute în timpul convenţiei. Fiecare artist trebuie să respecte normele sanitare ale României. În dotarea fiecărui stand e obligatoriu să existe ace sterile de unică folosinţă, mânere şi vârfuri sterile, capace pentur pigmenţi de unică folosinţă, dezinfectante pentru mâini şi tegumente precum şi mânuşi de unică folosinţă. „Ne-am decis să organizăm această convenţie pentru a sprijini la crearea unei comunităţi a tatuatorilor din România. Aici au ocazia să lucreze cot la cot cu cei mai buni dintre cei mai buni, să se inspire şi nu în ultimul rând să se promoveze. Avem foarte mulţi artişti talentaţi în România însă din păcate nu ştie foarte multă lume de ei. Mijloacele specifice de promovare pentru ei sunt foarte puţine”, mai spune Ovidiu Popârţan.