Firma Conelt, a cărei unic acţionar este prefectul de Sibiu, a subcontractat mai multe lucrări de la constructorii celor două secţiuni ale şoselei de centură, conform celor de la EVZ.

O sursă de contracte pentru diverse persoane cu funcţii publice din judeţul Sibiu o reprezintă şoseaua de centură a oraşului, ce ar fi trebuit finalizată de aproape patru ani. O parte din fondurile de peste 100 de milioane de euro alocate proiectului va ajunge şi în conturile firmei Conelt, a cărei unic asociat este prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea (PDL). Administrator al firmei este soţia prefectului, Lucica Trihenea.


50.000 de euro

Proiectul centurii Sibiului a fost împărţit în două: o secţiune cu profil de autostradă de 14,8 km şi o secţiune cu 2,4 km profil de autostradă şi 3,6 km profil de drum naţional, cu o singură bandă pe sens. Lucrările la a doua secţiune au început abia în primăvara aceasta, iar firma Conelt a fost deja contractată, fără a fi însă făcute publice aceste informaţii. Firma Conelt a căpătat „experienţa” lucrului pe centură încă de anul trecut, de fapt, când a început lucrările de relocare a reţelelor de apă de pe traseul secţiunii întâi. „E vorba de două subtraversări şi alte două lucrări de protecţie a unor reţele de apă. Nu au fost lucrări ample. Valoarea lor nu a depăşit 50.000 de euro. Firma a fost aleasă pentru că lucra şi la secţiunea întâi”, au declarat oficiali ai companiei Vectra Service, constructorul celei de-a doua secţiuni a centurii, pentru EVZ.

Trihenea: „Care e problema?”
Prefectul Sibiului recunoaşte că firma Conelt e a lui şi spune că a şi fost reclamat la premierul Emil Boc pentru aceste contracte.  „La fiecare şase luni, fie presa, fie persoane anonime, reclamă aceste lucruri: săparea de şanţuri în subantrepriza marilor antreprenori, lucrări luate la a treia mână în subantrepriză. Care e problema?”, susţine prefectul Trihenea. Prefectul Sibiului mai spune în EVZ că nu ştie care este valoarea lucrărilor pe care le execută firma la care este asociat unic. „Nu cunosc. Dar acela e scump, materialul care e dat tot de ei. Trece prin subcontractor, la care se întoarce contravaloarea produsului şi firma rămâne cu montajul”, conchide Constantin Trihenea.
CITIŢI AICI TOATE DECLARAŢIILE ŞI ANCHETA LEGATĂ DE ACEST SUBIECT

Ultima oră

Comentariul meu