Teatrul pentru copii invită publicul avizat la cinci reprezentaţii, care mai de care mai atrăgătoare, de joi şi până la jumătatea lunii februarie.
Programul de spectacole al Teatrului GONG, in perioada 26 ianuarie – 13 februarie 2011, este urmatorul:
– miercuri, 26 ianuarie, orele 9:00,11:00: CRAIASA ZAPEZII – limba romana
– joi, 27 ianuarie, ora 10:30: CRAIASA ZAPEZII – limba romana
– vineri, 28 ianuarie, ora 10:30: CRAIASA ZAPEZII – limba romana
– marti, 01 februarie, ora 12:00: CRAIASA ZAPEZII – limba romana
– miercuri, 02 februarie, ora 18:00: CRAIASA ZAPEZII – limba romana
-marti, 08 februarie, ora 10:30: CRAIASA ZAPEZII – limba romana
dupa: Hans Cristian Andersen
Regia artistica: Oana Leahu
Scenografia: Maria Bodor
Muzica: Tiberiu Jurju
Distributia: Monica Baldea, Adrian Prohaska, Raluca Neacsu, Barbara Crisan, Jeno Major, Daniela Dragomir, Nicolae Suciu
Spectacol cu papusi pentru copii pus in scena cu multa maiestrie de Oana Leahu, Maria Bodor si Tiberiu Jurju dupa povestea cu acelasi nume de Hans Christian Andersen. Va invitam in lumea minunata a basmului care ne trimite cu gandul la ilustratiile cartilor care au bucurat multe generatii.
– miercuri, 26 ianuarie, ora 18:00: HONEY, SUGAR AND SALT – limba engleza (foto 2)
– vineri, 28 ianuarie, ora 9:00: HONEY, SUGAR AND SALT – limba engleza
dupa Petre Ispirescu
adaptare: Florin Grigoras
Regia: Mihaela Grigoras
Scenografia: Mihaela Grigoras
Muzica si textele cupletelor: Florin Grigoras
Distriubutia: Mihaela Grigoras, Monica Baldea
Inspirat fiind de morala si intelepciunea populara, spectacolul SAREA-N BUCATE se adeseaza tuturor, dar in special copiilor, care stiu sa pretuiasca si sa iubeasca basmele unde conflictul dintre bine si rau prinde viata in planul valorilor morale si unde nici o dorinta sau aspiratie nu ramane neimplinita.
In spectacol lumea fantastica se intrepatrunde cu lumea reala, cu ajutorul Menestrelului.
Copii vor invata sa recunoasca adevaratele sentimente, cum sa deosebeasca dragostea adevarata de dragostea falsa si lingusitoare.
– duminica, 30 ianuarie, ora 11:00: DER GLUCKLICHE PRINZ – limba germana (foto 3)
– vineri, 11 februarie, ora 13:00: PRINTUL FERICIT – limba romana
– duminica, 13 februarie, ora 11:00: PRINTUL FERICIT – limba romana
Regia: Lilly Krauss – Kalmar
Ilustratia muzicala: Lilly Krauss – Kalmar
Imprimare : Florin Grigoras
Voci: Lilly Krauss- Kalmar si Ernst Wolfang Gyurgyevici
Maestru de balet: Ibi Cristea
Distributia :
(limba germana) Alina Pertea, Adrian Prohaska, Jeno Major, Nicolae Suciu, Monica Baldea, Raluca Raduca, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Neacsu
(limba romana) Adrian Prohaska, Jeno Major, Nicolae Suciu, Monica Baldea, Raluca Raduca, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Neacsu
Printul fericit/ Der Gluckliche Prinz e o poveste emotionanta despre prietenie, generozitate si dragostea nemarginita pentru ceilalti oameni. Printul Fericit/ Der Gluckliche Prinz este una dintre cele mai frumoase povestiri ale literaturii universale, care nici pana azi nu si-a pierdut puterea emotionala. Renuntand la calatoria care ii asigura supravietuirea pe timpul iernii, randunelul indeplineste rugamintea printului, ducand oamenilor sarmani aurul, rubinul si safirele care-i impodobeau statuia. Astfel, ii scapa de greutati pe croitoreasa cu un copil bolnav, pe studentul sarac, pe fetita trimisa sa vanda chibrituri, iar copiii, altadata flamanzi si infrigurati, se joaca pe strazi, bucurandu-se de frumusetea iernii.
Inghetul ii este insa fatal micului randunel, iar tristetea frange inima de plumb a printului. Statuia, nemaiavand stralucire si maretie, este topita din ordinul primarului orasului, care planuieste sa inalte una cu propria sa infatisare. Doar inima din plumb ramane neatinsa, iar mesterul topitor o aseaza alaturi de corpul randunelului inghetat. Astfel, cei doi prieteni raman si dupa moarte impreuna.
– duminica, 06 februarie, ora 11:00: Kasperle ist wider da! – limba germana (foto 4)
– miercuri, 09 februarie, ora 11:00: Glumele lui Kasperle – limba romana
– joi, 10 februarie, ora 10:00: Glumele lui Kasperle – limba romana
– vineri, 11 februarie, ora 9:30: Glumele lui Kasperle – limba romana
Regia: Lilly Krauss-Kalmar
Scenografia: Lilly Krauss-Kalmar
Ilustratia muzicala: Lilly Krauss-Kalmar
Distributia: Alina Pertea, Jeno Major, Adrian Prohaska
Kasperle ist wider da! / Glumele lui Kasperle in regia doamnei Lilly Krauss-Kalmar, a fost gandit ca o dubla reprezentatie: in limba romana si germana, continuand, astfel, o traditie reinnodata de cativa ani prin reinfiintarea sectiei germane.
Personaj a carui nastere trebuie cautata cu sute de ani in urma, Kasperle ii inveselea pe sasii din Transilvania, satirizand moravuri si stari sociale ale timpului. El s-a pastrat peste ani cu infatisarea si voiosia inceputului, capatand, insa, si alte date caracterologice.
Kasperle se adreseaza acum copiilor, este inventiv si ghidus; in obiectivul sau intra spiritul ludic indispensabil varstelor careia i se adreseaza.
Spectacolul Teatrului GONG a fost gandit ca un joc interactiv, o comunicare entuziasta intre scena si sala, stimuland, astfel, nu numai implicarea fizico – afectiva a micilor spectatori, ci si disponibilitatile acestora de a intra in dialog cu personajele, prin intrebari si raspunsuri care-i transforma din spectatori pasivi, in coparticipanti la actiune.
– miercuri, 09 februarie, ora 18:00: Croitorasul cel viteaz – limba romana (foto 5)
Regia: Dan Handoreanu
Adaptare scenica: Fr. Weinrich si Dan Handoreanu
Decoruri: Livia Bar
Costume, papusi: Mihaela Nichifor
Distributia: Gabriela Mitrea, Raluca Raduca, Mircea Corcoveanu, Horatiu Dancu, Jeno Major, Nicolae Suciu, Dan Handoreanu
Pe scena Teatrului GONG spectacolul cu Croitorasul…cel mai viteaz dintre isteti si cel mai istet viteaz este repovestirea nemuritoarei carti a copilariei noastre. Este o joaca facuta cu bucuria si seriozitatea jocului, despre cum sa cunoastem, sa ne cunoastem si sa recunoastem. Cu fantezie si umor, cu pofta de joc, alert, cu lumini si culori si actualizari ironice realizatorii isi propun un spectacol la care copiii sa-si aduca cu placere toti parintii si bunicii.
Acest pamflet este un spectacol si va asteptam sa ne fiti martori si partasi la aplauze.