Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, apreciază drept „iresponsabile ori false” declaraţiile managerului Spitalului Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, potrivit cărora unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea din cauza lipsei de personal.
„În urmă cu o săptămână, în fişa de evaluare pentru clasificarea spitalelor managerul a spus că totul este în regulă, spitalul a fost clasificat în categoria a doua şi nu a semnalat lipsa personalului. Brusc, după obţinerea clasificării, şi-a amintit că sunt probleme. Vom reanaliza situaţia şi dacă lucrurile nu sunt în regulă vom trece spitalul într-o categorie inferioară”, a declarat ministrul sănătăţii vineri, cu prilejul marcării a 300 de transplanturi efectuate la Institutul Fundeni. El a spus că le-a cerut autorităţilor locale să facă o analiză foarte serioasă a afirmaţiilor lui Adrian Şanta. Responsabilul sanitar a menţionat că în urma distribuirii de personal spitalul sibian a primit 23 de persoane: doi medici şi restul asistente şi infirmiere. „Au fost deblocate 3.700 de posturi şi mai avem o mică rezervă pe care o vom folosi în special pentru institute şi spitalele mari”, a adăugat ministrul sănătăţii. Directorul Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, a afirmat joi, în şedinţa de Consiliu Judeţean, că unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea ca să nu cadă, din cauza lipsei de personal. Directorul celui mai mare spital din judeţul Sibiu a explicat că, zilnic, cel puţin cinci asistente medicale sau infirmiere pleacă pentru a lucra în altă parte. Din lipsa banilor, Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu nu reuşeşte să plătească nici bonurile de masă pentru angajaţi, deşi directorul recunoaşte că acest drept ar trebui achitat, conform legii. AGERPRES
culmea , sunt si adevarate
ar trebui ca spitalul sa faca un contract cu o asociatie care se ocupa cu ingrijirea pacientilor. Acestea au personal calificat si se pot ocupa indeaproape de bolnavii internati.