s-a lansat proiectul “te învățăm cioplitul în lemn, arta tradițională la români!”, la sibiu

s-a lansat proiectul “te învățăm cioplitul în lemn, arta tradițională la români!”, la sibiuJoi, 30 iunie, ora 17:00 a avut loc la Hotel Continental Forum Sibiu, sala de conferințe Paris Montmartre, conferinţa de lansare a proiectului “Te învățăm cioplitul în lemn, arta tradițională la români!” eveniment organizat de Fundatia Culturala Artex, în calitate de beneficiar, împreună cu partenerul de implementare: Complexul Național „Moldova” Iași, Muzeul Etnografic al Moldovei.

s-a lansat proiectul “te învățăm cioplitul în lemn, arta tradițională la români!”, la sibiu

La eveniment au participat echipa de management a proiectului și reprezentanţi ai mass-media.

Proiectul este  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor  active de ocupare”, domeniul major de intervenţie 5.2 “Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”. Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, în regiunea Centru, prin practicarea meşteşugurilor tradiţionale româneşti, în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă precum şi atragerea şi menţinerea pe piaţa muncii calificate a unui număr cât mai mare de persoane din mediul rural, implicate în agricultura de subzistenţă.

Proiectul  oferă un program de formare şi consolidare a aptitudinilor pentru meştesuguri şi îndeletniciri tradiţionale, completat de servicii personalizate de consiliere şi orientare profesională. În perioada august 2011 – noiembrie 2012 vor fi organizate, în mediul rural din Regiunea Centru, cursuri gratuite de calificare în meșteșugul cioplitului în lemn. Deasemenea, în vederea sprijinirii reale a dezvoltării resurselor umane, se va oferi susţinere financiară pentru participarea la cursurile de formare profesională. Proiectul se adresează exclusiv persoanelor din mediul rural implicate în agricultura de subzistenţă, şomerilor, şomerilor tineri, femeilor sau potenţialilor antreprenori care pot genera dezvoltare locală durabilă şi noi locuri de muncă.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică