sănătate - topul miturilor despre alimentaţie. vezi care sunt adevărate şi care nu

sănătate - topul miturilor despre alimentaţie. vezi care sunt adevărate şi care nuIn ultimul timp, toata lumea vorbeste despre alimente sanatoase, alimenatie corecta, diete sanatoase, reguli de nutritie dar, printre toate acestea exista si mituri legate de alimente si alimentatie care sunt adevarate sau nu.

sănătate - topul miturilor despre alimentaţie. vezi care sunt adevărate şi care nu

Ouale sunt periculoase deoarece contin colesterol, dar daca sunt consumate in cantitati moderate nu reprezinta un pericol pentru sanatate. In plus, ele contin proteine, vitamina a, d, e, b12 si nu trebuie exclus edin alimentatia noastra.

Grasimea este nesanatoasa

Intradevar, grasimile de origine animala, consumate in exces pot dauna organismului. Insa, grasimile vegetale, mono si polinesaturate sunt foarte importante în alimentatie si se gasesc in nuci, seminte de floarea soarelui, in, uleiuri vegetale si peste.

Grasimile, indiferent de tipul lor, nu trebuie sa fie excluse din alimentatie deoarece pot aparea tulburari metabolice si dezechilibre hormonale dar trebuie sa avem grija la consumul celor de origine animala.

Slabim mai repede daca nu luam micul dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece el ne asigura energie aproape pe durata intregii zile. Daca sarim peste micul dejun, vom manca de doua ori mai mault la pranz si la cina si vom consuma mai multe calorii decat este nevoie.

Cafeaua nu este buna

Studii au aratat ca o cafea dimineata, datorita antioxidantilor ne protejeaza impotriva bolilor de inima, a cancerului si impotriva atacului vascular cerebral.

Important de retinut este ca nu trebuie bauta pe stomacul gol si in cantitati mari.

Carnea rosie este mai grasa decat carnea alba

De fapt, o friptura de vita fara grasime, este mai sanatoasa decat carnea de pui deoarece pielea de pui contine multe grasimi saturate.

Laptele uht contine conservanti

Acestt tip de lapte este pasteurizat, adica este incalzit  la o temperatură foarte mare, apoi racit brusc.

Aceasta tehnologie omoară bacteriile patogene si ii confera un termen de valabilitate marit.

Fructele proaspete sunt mai sanatoase decat cele uscate

Diferenta dintre aceste doua tipuri de fructe este ca, cele uscate nu mai contin apa, prin procesul de uscare. Dar continutul lor de vitamine si zahar ramane cam, acelasi.

Sursa: proretete.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică