Un număr de 343 permise de conducere au fost ridicate în vederea suspendării pentru neacordare de prioritate pietonilor. 18 pietoni au fost victime în accidente rutiere. Străzile cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere sunt str. b-dul C. Coposu, Rusciorului, Calea Dumbrăvii, Argeşului, Constituţiei şi Calea Guşteriţei.
În urma analizelor efectuate la nivelul Biroului Rutier Sibiu a reieşit faptul că în acest an a crescut numărul accidentelor rutiere grave produse pe fondul neacordării de prioritate pietonilor. Mai exact, în perioada 01.01 – 15.08.2011, în municipiul Sibiu s-au produs 97 de accidente rutiere din care 42 de accidente grave. Din totalul acestora, 17 accidente rutiere s-au produs pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, 11 fiind accidente rutiere grave, în urma cărora un pieton a decedat iar alţi 17 au suferit vătămări corporale.
Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul accidentelor grave a crescut de la 6 accidente grave în 2010 la 11 accidente grave în 2011, numărul persoanelor rănite grav s-a dublat (5 răniţi grav în 2010 şi 10 răniţi grav în 2011), a scăzut însă numărul răniţilor uşor (11 răniţi uşor în 2010 comparativ cu 7 răniţi uşor în 2011). În acest an a fost înregistrat un accident soldat cu decesul pietonului.
Au fost identificate străzile cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere pe acest fond, respectiv: str. b-dul C. Coposu, Rusciorului, Calea Dumbrăvii, Argeşului, Constituţiei şi Calea Guşteriţei.
Cele mai multe accidente s-au produs în ziua de miercuri, iar ora cea mai vulnerabilă a fost identificată ca fiind ora 12.00.
Pietonii ignorați în trafic
În vederea prevenirii accidentelor rutiere pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la acordarea de prioritate pietonilor, în perioada de referinţă, în municipiul Sibiu, au fost desfăşurate 122 de acţiuni, în urma cărora 343 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, sancţiune ce a atras ca măsură complementară suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile.
Aceste acţiuni vor continua în următoarea perioadă, fiind supravegheate, cu aparatura radar din dotare, atât trecerile de pietoni unde s-au produs accidente rutiere cât şi arterele intens circulate de această categorie de participanţi la trafic.