Pana sa prinda contur planurile ministrului turismului de a-i duce pe straini in vizita pe urmele lui Ceausescu, sibienii s-au miscat rapid si au facut traseul lor.
Este vorba, ce-i drept, de Ceausescu fiul, pe vremuri prim-secretar in oras, astazi o amintire nostalgica pentru multi localnici.
Itinerariul cuprinde locurile in care s-a varsat sange la revolutie, in decembrie 1989. Si trece obligatoriu pe la casa lui Nicu Ceausescu, unde se afla astazi Consulatul german.
Traseul incepe cu cele mai importante piete ale Sibiului, puncte fierbinti ale revolutiei din 1989. In Piata Mare, in Piata Mica si in Piata Schiller au murit atunci 99 de oameni.
”Am plecat de la premisa ca avem foarte multi turisti straini, care vor sa afle si istoria recenta a Sibiului, respectiv a Romaniei si din istoria recenta face parte bineinteles si comunismul”, a spus Ionut Martin, ghid turistic.
Traseul continua cu una dintre cele mai frumoase case ale epocii de aur. Traseul turistic are, pe langa rolul de a aduce bani, si unul educativ. Si nu doar pentru straini, ci mai ales pentru tinerii romani care stiu prea putine despre locurile incarcate de istorie ale Sibiului. sursa: stirileprotv.ro