poşta finlandeză se pregăteşte să primească 700.000 de scrisori pentru moş crăciun. ce se întâmplă cu scrisorile copiilor

poşta finlandeză se pregăteşte să primească 700.000 de scrisori pentru moş crăciun. ce se întâmplă cu scrisorile copiilorDacă la începutul lunii decembrie, de la oficiile poştale din România, Franţa, Anglia şi Finlanda se trimit scrisori într-un număr relativ mic, după 10 decembrie, numărul creşte semnificativ. Oficialii Poştei Finlandeze au declarat pentru gândul că „Santa Claus” primeşte aproximativ 600.000-700.000 de scrisori de la copiii din întreaga lume. „Copiii scriu destul de des pe adresa Moşului şi scrisorile în limbile materne, ca rusă, spaniolă, chineză, arabă, sau chiar şi în română”, au declarat oficialii companiei finlandeze, anunţă Mediafax.

poşta finlandeză se pregăteşte să primească 700.000 de scrisori pentru moş crăciun. ce se întâmplă cu scrisorile copiilor

Reprezentanţii Poştei Române susţin iniţiativele copiilor pe a-i scrie lui Moş Crăciun şi uneori, pentru a le veni în ajutor, pun la dispoziţia clienţilor săi un pachet de corespondenţă promoţional, cu plic şi hârtie personalizate. Anul trecut, de exemplu, copiii români au scris de zor Moşului, numărul scrisorilor depăşind cifra de 45.000 de scrisori. Potrivit reprezentanţilor companiilor poştale din Franţa şi Anglia, copiii din aceste ţări trimit în fiecare an între 25.000-30.000 de scrisori.

Recordul a fost atins în 2009, când peste 75.000 de copii din ţara noastră i-au scris lui Moş Crăciun. „România s-a clasat atunci pe locul II în lume, în topul celor mai numeroase scrisori trimise în acel an”, ne-au declarat reprezentanţii Poştei Române.

Gândul a strâns câteva dintre scrisorile trimise de copii, chiar înainte ca cei mici să le depună în căsuţa poştală. Pentru a afla ce cadouri îşi doresc sub brad în 2011, a stat de vorbă atât cu elevii unei şcoli din Bucureşti, cât şi cu câţiva copii instituţionalizaţi.

„Moşule, eu îmi doresc foarte mult anul acesta un brad de Crăciun, că nu am avut niciodată. Mereu am vrut să am un brad frumos împodobit care are beculeţe şi luminează, aşa cum am văzut în casele oamenilor. De la Darius”

Aceasta este numai una dintre miile de scrisori pe care Moş Crăciun le primeşte în fiecare an de la copii.

Copiii instituţionalizaţi nu au prea multe pretenţii de la Moş. Pentru a-l impresiona, aceştia au realizat adevărate „opere de artă” cu ajutorul unei foi de hârtie şi al unor carioci. În general, aceştia vor ca Moşul să le aducă jucării, cărţi şi creioane colorate. Departe de a fi imperative, epistolelele celor de la „Salvaţi Copiii” sunt scrise la modul condiţional-optativ sau cu menţiuni de tipul „dacă vrei tu”. În multe dintre ele, aceştia nu uită să-i mulţumească Moşului pentru cadourile de anul trecut.

„Ştii că eu nu îţi cer multe, dar aş avea nevoie de o pereche de cizme pentru că de când a început să plouă, mă ud mereu la picioare şi îmi este foarte frig”, menţionează la sfârşitul scrisorii Naţi, un băieţel de 8 ani aflat în grija organizaţiei „Salvaţi Copiii”, după ce îi transmite atât Moşului, cât şi Crăciuniţei, lui Rudolf şi celorlaţi reni salutări.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică