De la începutul anului şi până în prezent s-a înregistrat şi în judeţul Sibiu o creştere marcată a numărului de îmbolnăviri prin rubeolă. Astfel, dacă în anul 2011 am avut în total numai 25 de cazuri, în luna ianuarie a acestui an numărul de cazuri s-a dublat, ajungând la 52.
Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii reiese că, la nivel naţional, există regiuni în care evoluează, încă din trimestrul IV al anului trecut, un val epidemic de rubeolă. Cele mai multe îmbolnăviri sunt înregistrate în judeţele din NV teritoriului (de exemplu, în judeţul Bihor, în ultimile 4 luni au fost îregistrate circa 400 cazuri de rubeolă!). Pentru comparaţie, la nivel naţional, s-au înregistrat 3494 cazuri în 2011 şi numai 350 în anul 2010!
Numărul crescut de cazuri înregistrate în evidenţele epidemiologice în ultima perioadă se datorează mai multor factori: creşterea numărului de cazuri la nivel european, circulaţia persoanelor (între localităţi, regiuni şi ţări), numărul mare de cazuri diagnosticate în judeţele/regiunile limitrofe (începând din ultimul trimestru al anului trecut), dar şi neacceptarea/neprezentarea la vaccinare.
În acest context, de la începutul anului şi până în prezent s-a înregistrat şi în judeţul Sibiu o creştere marcată a numărului de îmbolnăviri prin rubeolă. Astfel, dacă în anul 2011 am avut în total numai 25 de cazuri, în luna ianuarie a acestui an numărul de cazuri s-a dublat, ajungând la 52, iar în prima jumătate din februarie am mai înregistrat încă 75 de cazuri (totalizând 127 cazuri).
„Odată cu reluarea cursurilor după vacanţa intersemestrială au apărut focare de rubeolă în mai multe licee din municipiul Sibiu: Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” (12 cazuri), Colegiul Industrial Alimentar (5 cazuri), Colegiul Energetic (4 cazuri) şi în comuna Racoviţa (5 cazuri)”, se arată într-un comunicat al DSP Sibiu.