Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, continuă distribuţia manualului “Învăţăm să reciclăm ambalajele!” în toate şcolile din judeţul Sibiu. Astfel, toţi elevii de clasele a III-a din judeţ beneficiază de educare în domeniul colectării selective şi reciclării deşeurilor de ambalaje.

Manualul de reciclare ajunge în toate şcolile din judeţul Sibiu

Manualul a fost lansat în municipiul Sibiu, în decembrie 2011, în baza parteneriatului semnat între Consiliul Judeţean Sibiu şi Eco-Rom Ambalaje.

Astfel, 3.300 de elevi din oraşele Mediaş, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copşa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Sălişte şi Tălmaciu, dar şi din 56 de localităţi rurale din judeţul Sibiu vor primi, în acestă săptămână, auxiliarul curricular editat şi tipărit cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje şi realizat sub egida Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului. Aceştia se alătură celor 1700 de elevi sibieni care au primit manualele la sfârşitul anului trecut.

Scopul manualului este de informare şi educare a elevilor din judeţul Sibiu cu privire la colectarea selectivă și reciclarea deşeurilor de ambalaje, în vederea formării deprinderilor în gestionarea responsabilă a deşeurilor încă din şcoala primară. Manualul “Învăţăm să reciclăm ambalajele!” va fi însoţit de un material informativ destinat sprijinirii profesorilor în derularea cursurilor despre colectare selectivă şi reciclare.

„Împreună cu Sebastian şi Daniela – personajele manualului nostru – avem încredere că toţi cei 5000 de elevi din judeţul Sibiu vor învăţa cum se colectează selectiv corect şi care sunt beneficiile reciclării.” a declarat Dl. Sorin Popescu, Director General, Eco-Rom Ambalaje.

În 2011, sibienii au colectat selectiv aproximativ 1000 tone de deşeuri de ambalaje. Cele mai mari cantităţi reciclate au fost cele de hârtie-carton – 388 tone, urmate de cele de plastic – 358 tone (dintre care 295 tone de PET), sticlă – 243 tone şi metal – 10 tone.

În prezent, peste 296.000 locuitori ai judeţului Sibiu beneficiază de sistemul de colectare selectivă pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje – dintre care mai mult de 272. 000  de sibieni au acces la pubelele colorate de colectare selectivă şi aproximativ 24.000 sunt arondaţi sistemului de colectare selectivă cu saci.„Localităţile Mediaş şi Sibiu au fost printre primele din ţară în care am introdus sistemul de colectare selectivă şi ne bucurăm să vedem că în fiecare an acesta se dezvoltă din ce în ce mai eficient, confirmând importanţa judeţului Sibiu pe harta reciclării, la nivel naţional.” a mai declarat Dl. Sorin Popescu, Director General, Eco-Rom Ambalaje.

Elevii claselor a III-a din Sibiu se alătură altor 40.000 de elevi din peste 40 de localităţi urbane şi rurale care învaţă că hârtia şi cartonul trebuie puse în containerul albastru, plasticul şi metalul în cel galben şi sticla în containerul verde, cu ajutorul manualului “Învăţăm să reciclăm ambalajele!” realizat de către Eco-Rom Ambalaje.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu