Începând cu data de 19 iulie, anul curent, vizitatorii sunt invitaţi în Palatul Brukenthal la o expoziţie ce sărbătoreşte deopotrivă 195 de ani de la deschiderea muzeului pentru public şi împlinirea a 5 ani de la lansarea primului brand de muzeu din România: Brandul Brukenthal.

Prima expoziţie de brand muzeal din România: Brandul Brukenthal

Pornind de la realitatea că Muzeul Naţional Brukenthal este primul muzeu deschis pentru public pe teritoriul României de astăzi (1817), expoziţia prezintă căile de comunicare folosite pentru a-l transforma într-un brand  relevant, distinct şi motivator. Astfel, în modulele structurii expoziţionale vor putea fi descoperite aspectele promovării de brand, aşa cum sunt ele oglindite în produsele specifice.

Expoziţia Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu/Hermannstaft – 195 ani de istorie, 5 ani de branding constituie evenimentul în România al proiectului Museum Communicator, în cadrul programului Leonardo da Vinci, la care Muzeul Naţional Brukenthal participă în parteneriat cu Universitatea Sapienza din  Roma, Provincia Ragusa, Muzeul Internaţional al Ceramicii Faenza şi Euro Innovanet (Italia), Muzeul de Istorie “Jordan Ivanov” (Bulgaria), OAKE Associates (Marea Britanie) şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Museum Communicator este un proiect de instruire a responsabililor cu comunicarea în muzeu, adresându-se deopotrivă angajaţilor din muzee şi tinerilor în formare. Muzeul Naţional Brukenthal a participat la proiect din anul 2011, organizând, în colaborare cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, cursuri pe tema strategiilor de marketing şi branding muzeal.

Cu ocazia vernisajului, va fi lansat catalogul de prezentare a Brandului Brukenthal.

Tot cu această ocazie vor fi oferite amănunte legate de finalizarea proiectului Go for Baroque! desfăşurat în cadrul Sibiu Baroc Update.

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu/Hermannstadt – 195 ani de istorie, 5 ani de branding

Palatul Brukenthal, Sălile de Expoziţii Temporare

19 iulie – 11 august, 2012

Vernisaj: 19 iulie, 2012, orele 13.00

Curatori: Dana Roxana Hrib, Anamaria Tudorie, Maria Raluca Teodorescu

 

 

Ultima oră

Comentariul meu