Din nou seară magică la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu. Zeci de spectacole au loc și azi în mai multe locații din oraș, iar seara aceasta pare că se anunță a fi una în care dansul, comedia, inovația și spectaculozitatea se vor completa una pe cealaltă în cadrul reprezentațiilor din Sibiu.
Nici nu știm cu ce să începem și ce să nu uităm în descrierea evenimentelor ce au loc în această a cincea zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Din nou orașul este asediat la propriu cu spectacole de stradă, spectacole muzicale sau piese de teatru în locații inedite.
De la ora 18.00 în tramvaiul care leagă Sibiul de Rășinari se joacă bine cunoscuta piesă ”Un tramvai numit Popescu”, o piesă care mereu se joacă aici cu ușile închise și toate biletele vândute.
De la ora 18.30 câțiva actori austrieci vin pe picioroange pe pietonala Nicolae Bălcescu ca să prezinte spectacolul ”Nebuni de legat”. Oriunde apar aceste siluete nebunatice în frac, cocoţate pe picioroange însufleţesc publicul.
La 18.45 în Piața Mică a Sibiului trei călăreţi francezi foarte isteţi fac o demonstraţie despre cum se antrenează pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.
De la ora 19:00 la Sala Thalia din Sibiu, se joacă el mai nou spectacol al companiei spaniole „A Compás!”. ”In ritm de flamenco” vrea să transmită publicului natura copleşitoare a unei game variate de ritmuri flamenco.
Tot de la ora 19.00 la Radu Stanca, rușii de la Teatrul din St. Petersburg, pun în scenă ”Trei surori”, a lui Cechov.
Cei care preferă spectacolele de stradă sunt chemați de la ora 20.00 pe pietonalele centrale ale Sibiului să danseze ”În ritmul tobelor” bătute cu putere și patimă de către spaniolii de la Brincadeira.
În fine de la ora 21.00 alte două piese de calitate se joacă la aceeiași oră în locații diferite. Spectatorii au de ales între ”Nunta” lui Cechov și Pescărușul al aceluiași artist.
Seara nu se poate încheia altfel decât cu mai multe Jonglerii la şase metri înălţime, făcute de austriecii de la Fenfire, în cadrul spectacolului stradal din Piața Mică, intitulat ”Există Alpii în Viena?”