Americanii au introdus oraşul Sibiu într-un top al celor mai frumoase destinaţii puţin cunoscute din Europa. În clasament găsim, printre altele, destinaţii ca Insulele Azore, Varşovia şi Malaga.
Sibiul a reuşit să obţină un loc în topul americanilor de la Huffington Post în materie de oraşe europene încă nedescoperite, dar spectaculoase, anunta gandul.info.
„Atunci când vine vorba despre cele mai bune destinaţii europene, mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bun. În timp ce călătorii optează în mod normal pentru oraşele mari, precum Londra sau Paris, unele dintre cele mai răsplătitoare şi mai bine păstrate secrete se găsesc departe de cărarea mult bătută”, scriu jurnaliştii americani.
Oraşul transilvănean le-a atras atenţia străinilor datorită arhitecturii sale deosebite. Turiştii sunt sfătuiţi de americani să facă un popas în Piaţa Mare şi să viziteze Palatul Brukenthal.
În concurenţă cu Sibiul în topul celor de la Huffington Post al destinaţiilor încă nedescoperite ale Europei se găsesc şi oraşe din state precum Albania, Muntenegru, Elveţia şi Slovacia.
Top 15 cele mai frumoase destinaţii europene încă nedescoperite
1. Porto Palermo, Albania
Vizitatorii se pot bucura aici de un peisaj pitoresc şi pot explora un castel care datează din secolul al 18-lea, aflat pe malul unui gorf.
FOTO: discoveringalbania.com
2. Sainte-Agnes, Franţa
Străzile înguste pavate cu piatră, arcadele şi priveliştiule spectaculoase fac din Sainte-Agnes una dintre nestematele ascunse ale Franţei. Turiştii pot găsi aici ruinele unui castel construit în secolul al 9-lea sau pot admira paronamele deosebite ale Mediteranei.
FOTO: Wikipedia
3. Coimbra, Portugalia
Cândva o capitală foarte animată, Coimbra este acum un centru universitar deosebit, plin de atracţii istorice. Aflat la jumătatea distanţei dintre Lisabona şi Porto, oraşul adăposteşte una dintre cele mai vechi instutuţii academice din Europene. Vizitatorii pot face aici un tur al vechilor catedrale ale oraşului sau se pot relaxa la numeroasele cafenele şi baruri.
FOTO: Wikipedia
4. Kotor, Muntenegru
Kotor a fost inclus în topul celor de la Huffington Post pentru peisajele sale pitoreşti şi pentru frumuseţea sa naturală. Vizitatorii se pot plimba aici printr-un adevărat labirint de străduţe pietruite şi pot vizita clădiri ce datează încă din timpurile medievale. Pentru privelişti care îţi taie răsuflarea, cei care ajung în Kotor pot urca cele 1.350 de trepte până la vechile fortificaţii ale oraşului.
FOTO: Publimedia/Shutterstock
5. Varşovia, Polonia
Cunoscută şi ca „oraşul Phonix”, capitală Poloniei a fost distrusă aproape complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a reuşit să se reinventeze şi să devină o metropolă în adevăratul sens al cuvântuluil. Turiştii pot face un tur al magazinelor din apropierea Palatului Culturii şi Ştiinţei sau se pot plimba în jurul maiestuosului Castel Regal sau prin Centrul Istoric.
FOTO: Wikipedia
6. Appenzell, Elveţia
Appenzell este una dintre cele mai puţin explorate regiuni elveţiene. Oraşul este situat la poalele munţilor Alpstein, într-o zonă plină de tradiţii vechi de secole.
FOTO: Wikimedia Commons
7. Smolare, Macedonia
Micul oraş Smolare este de multe ori trecut cu vederea de către turişti. Vizitatorii care se opresc în călătoria lor aici se pot bucura de peisaje montane deosebite, de lacuri strălucitoare şi de o arhitectură care datează încă din vremea erei Bizantine. Oraşul este cunoscut şi pentru cascada spectaculoasă aflată în apropierea sa, ce poate fi admirată de turişti de pe pod de lemn.
FOTO: exploringmacedonia.com/Panoramio
8. Sibiu, România
Construit în secolul al 12-lea, oraşul citadelă Sibiu este o destinaţie ideală pentru împătimiţii de istorie. Acesta păstrează încă multe dintre fortificaţiile originale, iar vizitatorii se pot plimba printr-un adevărat labirint de trepte pietruite, pentru a explora arhitectura rustică a zonei. Turiştii trebuie să facă un popas în Piaţa Mare şi să viziteze Palatul Brukenthal, o clădire deosebită din secolul al 18-lea care găzduieşte muzeul cu acelaşi nume.
FOTO: Wikimedia Commons
9. Kosice, Slovacia
Bratislava, capitala Slovaciei, este mereu în atenţia turiştilor, iar mulţi pot trece prin acest stat fără să facă un popas în Kosice, al doilea cel mai important oraş al ţării. Acesta este localizat în regiunea estică a Slovaciei, iar multe dintre clădirile sale au fost construite în stil gotic şi păstrate cu atenţia. Vizitatorii care ajuns aici se pot plimba prin centrul oraşului unde pot vedea case şi palate medievale.
FOTO: Wikipedia
10. Korcula, Croaţia
Korcula este o destinaţie ideală pentru amatorii de drumeţii. Cel mai important oraş al insulei, care poartă acelaşi nume, îi întâmpină pe turişti cu fortăreţe medievale deosebite construite din piatră.
FOTO: Wikipedia
11. Bolgheri, Italia
Dealurile verzi şi podgorii înfloritoare fac din Bolgheri una dintre cele mai fermecătoare destinaţii din Toscana. Aici turiştii pot vizita Castelului Bolgherii şi pot degusta diferite vinuri produse local.
FOTO: Wikimedia Commons
12. Folegandros, Grecia
Această destinaţia este pusă în umbră de multe ori de Santorini, oraş învecinat. Folegandros poate fi însă o destinaţie unde poţi evada din forfota unor insule greceşti mai populare. Oraşul este amplasat pe malul mării, pe marginea unei stânci, iar vizitatorii pot explora aici plaje virgine sau pot gusta bucate tradiţionale.
FOTO: Wikimedia Commons
13. Insulele Azore, Portugalia
Să vizitezi Insulele Azore e ca şi cum ai păşi în Paradis, scriu cei de la Huffington Post. Arhipelagul format din insule vulcanice este cunoscut pentru apele sale de un albastru asemănător safirului, pentru peisajele pline de culoare şi pentru maiestuoasele conace situate pe marginea stâncilor.
14. Malaga, Spania
Vizitatorii sunt fermecaţi în Malaga de străzile sale antice, vilele pitoreşti şi vegetaţia bogată. Circa 324 de zile pe an oraşul este scăldat de soare, acest aspect făcând din el o destinaţie perfectă ce poate fi explorată pe jos. Turiştii se pot plimba aici pe străzile încadrate de palmieri sau pot vizita Muzeul Picasso.
FOTO: Wikimedia Commons
15. Kutna Hora, Cehia
Micul oraş din Cehia a fost întemeiat în perioada medievală ca sat unde se desfăşurau activităţi de minerit. Acum călătorii se pot opri aici să admire Catedrala St. Barbara, cu sculpturile sale gotice, sau Osuarul Sedlec, supranumit şi „biserica oaselor” pentru că a fost decorat de la podea până la tavan cu oase umane.
Foto: Petre Radu
Locuiesc in Sibiu si dintre destinatiile enumerate am fost la Kotor , in Muntenegru si la Kosice, in Slovacia. Foarte frumos la Kosice, dar Kotorul mi-a ramas in suflet. O destinatie superba, un port plin de iahturi, o cetate medievala frumoasa, de sorginte genoveza, cu o fortareata aflata „suspendata” pe un munta, la 300 de metri deasupra marii. Din Kotor, cosiderat a fi cel mai sudic fiord al Europei, se poate urca pe un drum ingust cu peste 30 de serpentine ce duce la vecea capitala medievala Cetinje. Dupa 15 km de urcat se ajunge deasupra golfului, la 1500 metri altitudine, iar privelistea Golfului Kotor si a Marii Adriatice este superba. Catedrala din Kotor a fost construita in jurul anului 809 dCh..https://www.google.ro/search?q=kotor+muntenegru&rlz=1C1WPZB_enRO692RO692&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&imgil=d2zAOxTwNL-WGM%253A%253Bju5VH6pyMlVC1M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.travelgirls.ro%25252Fidei-de-vacanta%25252Fmuntenegru-ce-poti-face-zi-in-kotor.html&source=iu&pf=m&fir=d2zAOxTwNL-WGM%253A%252Cju5VH6pyMlVC1M%252C_&usg=__9DVRhFkgz7cJdk1npZ42rQBoJTg%3D&ved=0ahUKEwjX1anG-ebMAhUHPhQKHfaRBEEQyjcIMQ&ei=Ox4-V5fMCof8UPajkogE#imgdii=XS07GN-Zee_BQM%3A%3BXS07GN-Zee_BQM%3A%3BEPc4hazcIOKlTM%3A&imgrc=XS07GN-Zee_BQM%3A