Forfotă mare într-o fabrică de ciocolată din Cisnădie. Angajaţii acesteia lucrează din greu ca să onoreze toate comenzile de Paşte.
Practic, fiecare angajat lucrează cel puțin zece minute, pentru a realiza de la praline de numai 10 grame, până la ouă foarte mari, asemenea celor de struț, de peste o jumătate de kilogram, toate viu colorate, cu arome diferite și numai din ciocolată.
În acest sezon de Paști, clienții români resimt austeritatea, motiv pentru care preferă produsele clasice, însă mult mai viu colorate și la prețuri ca și în anii trecuți.
„Anul acesta a fost o reîntoarcere la clasic, probabil că oamenii au realizat austeritatea și au încercat produsele clasice: oul simplu, iepurași, găinușe, miei. Gama Pralin de Paști cuprinde câteva zeci de produse, de la praline sub formă de ou, până la figurine de Paști. Se poartă în acest an figurine mai mici, din cauza austerității, la preț similar cu anii trecuți, de calitate sporită. Cred că oamenii sunt mult mai atenți la ceea ce cheltuie, și atunci noi am încercat să le oferim o alternativă care să le dea un pic mai multă calitate față de ceea ce făceam înainte, la același preț ca în anii trecuți”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Florin Balan.Ouăle de ciocolată de la Cisnădie pot cântări de la 10 grame la 600 de grame, mieii sunt mult mai mici față de cei din realitate, au doar 80 de grame, în timp ce iepurii de ciocolată — câteva sute de grame.
Spre deosebire de iepurașii de jucărie ascunși în ouă de ciocolată, făcuți celebri de o altă marcă de ciocolată, iepurii de la Cisnădie, ies direct din ouă tot de ciocolată sau stau chiar cocoțați pe ouă roșii.Pentru iubitorii de clasic și ciocolată, Florin Balan, singurul ciocolatier român prezent la toate edițiile Campionatului Mondial al Ciocolatierilor, a creat ouă patinate, care se aseamănă foarte mult cu vechile gravuri.Tocmai din cauza austerității, în acest an, la Cisnădie nu se mai încondeiază ouă de ciocolată, un produs la care se muncea foarte mult și al cărui preț nu a putut fi scăzut ca să fie făcut accesibil pentru majoritatea clienților.Nostalgicii cărților poștale expediate cu urări de Paște au alternativa unei vederi de ciocolată, cu timbru de ciocolată, cu urarea gata scrisă și pe care este desenat tot în ciocolată un iepuraș.Cei care iubesc arta, pot avea pe birou sau pe masa de Paște, un tablou de mici dimensiuni, cântărind un sfert de kilogram, cu suport cu tot, din ciocolată.
Câteva sute de români au preferat în acest an, de Paște, să comande de la Cisnădie, tablouri pictate în ciocolată, „pânza” ilustrând o găină cu trei pui.
Pralin este importator exclusiv în România al brandului de ciocolată Callebaut — ciocolată belgiană, cea mai fină din lume. Fabrica Pralin din Cisnădie importă și prelucrează, în cadrul grupului de firme Pralin, anual, aproximativ 200 de tone de ciocolată din Belgia.
Firma Pralin, înființată în anul 1996, face parte din grupul de firme Pralin Group of Companies, cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro. Sursa info: agerpres.ro