Pentru cea de-a doua zi de festival, TIFF programează o proiecție specială în Parcul Subarini. Unul dintre cele mai de succes filme românești ale acestui an, #Selfie va rula în aer liber de la ora 22.00.
Prima zi a Festivalului Internațional de Film Transilvania din Sibiu a fost greu încercată de vremea capricioasă. Proiecția filmului „Sunt o babă comunistă”, peliculă regizată de Stere Gulea, a fost reprogramată din Piața Mare în Teatrul Gong unde sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de spectatori dornici să vadă filmul. Tocmai din acest motiv, „Sunt o babă comunistă” va fi reluat în programul festivalului, vineri, 27 iunie, de la ora 22.00, tot la Teatrul Gong.
Pentru cea de-a doua zi de festival, TIFF programează o proiecție specială în Parcul Subarini. Unul dintre cele mai de succes filme românești ale acestui an, #Selfie va rula în aer liber de la ora 22.00. La proiecție vor fi prezenți Cristina Iacob, regizorul filmului, Cristina Dobrițoiu, producător, precum și o parte din actorii filmului vor răspunde întrebărilor publicului, imediat după terminarea proecției.
#Selfie este povestea a trei proaspăt absolvente de liceu care, în loc să înveţe pentru Bac, decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă par mai mult decât dispuşi să le ofere ce doresc. Comedia a vândut 50.000 de bilete în România în doar două săptămâni.
Filmul serii în Piața Mare, cu începere de la ora 22.00, este Closer to the Moon, ultima pelicula regizata de Nae Caranfil, o co-producție România-SUA-Italia-Polonia-Franţa. Acțiunea începe în Bucureștiul anilor Bucureşti, 1959, când un jaf perfect are loc la Banca Naţională. Patru bărbaţi şi o femeie, toţi comunişti situaţi la vârful ierarhiei de Partid, sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi.
Câștigătorul Oscarului de anul acesta pentru cel mai bun film străin, Marea Frumusețe, va rula la Teatrul Gong, de la ora 18.15. Pelicula are în centrul său redescoperirea comorilor Romei contemporane, dincolo de cluburile extravagante, petreceri şi cafenele mondene. Proiecțiile de la Teatrul Gong încep, însă, la ora 16.00, cu Canibal, povestea unui ucigaș nemilos, care este, totodată, cel mai apreciat croitor din Granada. De la ora 21.00 este programat Expresul zăpezii, un science-fiction plasat în anul 2031, când singurii supravieţuitori ai umanităţii sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar.
Unul dintre cele mai bine primite filme de la Cannes în 2013, Borgman, rulează de la ora 20.30, la Librăria Habitus. Sosirea lui Borgman pe străzile străjuite de copaci ale unui exclusivist cartier rezidenţial este doar începutul unui şir de evenimente neliniştitoare ce au loc în jurul unui cuplu înstărit, al celor trei copii ai lor şi al dădacei. Proiecția este precedeată, la 18.15, de un clasic al genului, Cinema Paradiso, film premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, în anul 1990. Proiecțiile la Libraria Habitus încep mâine la ora 16.00, cu documentarul Alfabet, care analizează sistemul educaţional modern şi lansează ipoteza că el reprezintă un obstacol în calea dezvoltării imaginaţiei, a creativităţii şi a gândirii libere a copiilor.
Secțiunea Muzică a TIFF 2014 continuă în Bohemian Flow. De la ora 22.00 este programat Anvil, film care spune povestea formației heavy metal cu același nume, care a scos primul album, Hard ‘n’ Heavy, în anul 1981. Albumul care i-a impus ca o contribuţie revoluţionară la mişcarea speed metal. Seara este închisă, la 23.30, de Walk the Line, film despre legenda muzicii country, Johnny Cash.
Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) aduce, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.
Prețul biletelor pentru ediția 2014 a TIFF Sibiu este de 10 lei/proiecție și 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow și Librăria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra și 15 lei la Cetatea Cisnădioara. Accesul la proiecția din Parcul Sub Arini este liber.
TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.