live video red bull romaniacs sibiu 2014. vezi în direct prologul pe ora de sibiu!

Numai puțin de 350 de motocicliști din 30 de țări au sosit deja la Sibiu pentru Red Bull Romaniacs, aceasta fiind o ediție record, cu cel mai mare număr de concurenți din istoria competiției. Ora de Sibiu transmite ÎN DIRECT PROLOGUL, marți, de la ora 17.30.

Pilotul britanic, Graham Jarvis, învingătorul din anul trecut, a declarat luni că speră să câștige pentru a cincea oară cel mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, competiție aflată la cea de a 11-a ediție, ce începe marți în centrul municipiului Sibiu.

live video red bull romaniacs sibiu 2014. vezi în direct prologul pe ora de sibiu!

„Traseul (la Prolog n.r.) este mai greu față de anul trecut, am făcut doar câteva ture și am transpirat. Trebuie să fim foarte atenți să nu facem niciun fel de greșeală, pentru că o să ne coste. E deja al 8-lea an în care vin. În mare, știu la ce să mă aștept, știu ce se poate întâmpla pe traseu. Între timp, mulți dintre ceilalți concurenți și-au îmbunătățit aptitudinile, în special Johny Walker, care mă va solicita la maxim. E cel mai mare eveniment din lume, la care fiecare dorește să învingă. Da, desigur și eu îmi doresc să câștig acest raliu”, a declarat Graham Jarvis, în timpul unei conferințe de presă.

CITEȘTE SI: VIDEO Traseu demențial la Prologul de la Red Bull Romaniacs Sibiu 2014. Nu rata show-ul de marți!

Acesta a încercat luni, alături de alți piloți, obstacolele pregătite pentru ei, care deja sunt amplasate pe unul din bulevardele din centrul Sibiului, Bulevardul Corneliu Coposu, închis circulației.

Ediție de excepție

350 de motocicliști din 30 de țări au sosit deja la Sibiu pentru Red Bull Romaniacs, aceasta fiind o ediție record, cu cel mai mare număr de concurenți din istoria competiției. S-a ajuns la acest număr după ce organizatorii au fost forțați să închidă înscrierile încă din ianuarie, când solicitările de înscriere depășeau cu mult posibilitățile actualului traseu. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume a stârnit un adevărat fenomen în rândul practicanților acestui sport și tot mai mulți rideri din întreaga lume își doresc să își depășească limitele în aventura din Carpații Meridionali.red bulll prolog sibiuMarți dimineață la ora nouă încep calificările pentru Prolog. Chiar înainte de startul Prologului, concurenții de la clasa Gold și o parte din piloții români vor participa la prima sesiune de autografe din enduro extrem. Tot marți, dar de la ora 17,30, primii 35 de motocicliști din fiecare clasă vor lua startul în finala de la Prolog — showul din centrul Sibiului care stabilește ordinea de start pentru prima din cele patru zile în munți.

Anul acesta raliul s-a dovedit a fi foarte dur chiar înainte să înceapă. O serie de rideri marcanți s-au accidentat grav în timp ce se antrenau prin diverse locuri ale lumii pentru Red Bull Romaniacs. Alfredo Gomez, spaniolul care în 2013 s-a clasat pe trei și avea șanse să se impună în fața coechipierului său de la Husqvarna, Graham Jarvis, s-a retras din raliu după ce și-a fracturat un os de la piciorul stâng. Gerhard Foster, unul din veteranii raliului, a fost și el nevoit să se retragă din pricina unei accidentări. În locul lui Gomez constructorul scandinav l-a trimis la Sibiu pe Cory Graffunder. Canadianul, stabilit în California, a terminat anul acesta Erzbergrodeo și are în CV o medalie la X Games.

În timpul pregătirilor pentru cea de-a 11-a ediție, echipa care realizează traseele la Red Bull Romaniacs s-a trezit în fața unei noi provocări: adăugarea unei clase noi, ceea ce înseamnă adaptarea a 600 de km de traseu pentru profilul clasei Iron (profil ceva mai ușor de parcurs, comparativ cu al celorlalte clase).red bull romaniacs sibiu 2014Trasee dificile

În prima jumătate a zilei întâi de Off-road, totul este gândit pentru ca riderii să intre în ‘setarea’ de cursă: cu trasee relativ ușoare în spații deschise pentru clasele Bronz și Iron. Același lucru s-ar putea spune și despre traseul de la clasele Gold și Silver, dacă nu ar fi secțiunea ‘Doomed’, poziționată chiar înainte de Service Point. A doua jumătate a zilei include trasee fluente pentru clasa Iron, dar deja duce clasele Gold, Silver și Bronz sus în munți pentru a gusta un pic din ce înseamnă Red Bull Romaniacs. Concurenții vor trece, de asemenea, prin secțiunile ‘Hunter 3’, ‘Hunter 4’, ‘Shape Bad’, ‘Sherco River’ și vor oferi un adevărat show spectatorilor prezenți în carieră.

Ziua a doua și a treia de off-road îi vor zdruncina puțin pe riderii de la clasa Iron care se vor trezi foarte de dimineață și vor avea de făcut față câtorva provocări tehnice. După Service Point, în ambele zile, se vor mai putea relaxa puțin în drumul către sosirea din Voineasa, respectiv Petroșani. Pentru toate celelalte clase, a doua zi de off-road va fi exact opusul: o serie de distracții, asemănătoare cu plimbarea într-un montagne russe — doar până la Service Point. Doar clasa Gold va avea parte de o surpriză cu ’10A’ și aceasta se va întâmpla chiar înainte de pauză. După Service Point, urmează seria de mari diferențe de altitudine: clasele Gold, Silver și Bronz se vor confrunta cu urcări de la 400 m la 2000 m. Ajunși în vârf, vor trebui să și coboare. Riderii de la clasele Gold și Silver vor învăța să se teamă de nume precum ‘The Beast’ și ‘Tsuika-line’, iar pentru clasa Gold lucrurile se vor complica odată ajunși în zona numită ‘Povestea nu se termină niciodată’!

Ziua a treia de off-road întâmpină toate clasele cu relaxarea necesară după ziua a doua. Excepție face clasa Iron, care va avea din nou o dimineață intensă. Dar destul de curând, toate celelalte trei clase vor da peste ‘1000 Stone Travers’ și ‘Skidoo River’, în timp ce clasele Gold și Silver vor avea parte de un tratament exclusiv în ‘Expert Killer’. După pauza de la Service Point, nu există nici o oprire pentru clasa Iron, riderii se vor îndrepta direct spre linia de sosire pe acoperișul fabricii din Petroșani. Celelalte clase vor afla de ce această a treia zi este preferata managerului de traseu, Klaus Sorensen: într-o buclă mare pe munte, ei vor experimenta o varietate de obstacole și secțiuni, cum ar fi ‘Trial Deal’, ‘Heavy Shit’, ‘Flip-Front’, ‘Arm Pump River’ și ‘Switchback Heaven’.

Ziua a patra de off-road rezervă piloților cel mai lung și rapid traseu, dar și o tehnică trecere pe pietre (în lungime de 500 de metri), care se va dovedi extrem de grea pentru clasa Iron. Apoi, toate clasele vor avea de parcurs kilometri buni până la Service Point. Doar clasele Gold și Silver vor avea puțin de lucru la ‘Sigi Zig Zag’. A doua jumătate a zilei este un preludiu pentru celebra urcare de la Gușterița, unde riderii vor fi așteptați la sosire de mii de spectatori. Această a patra zi va fi condimentată, pentru toate clasele, cu treceri prin apă, cu un wallride, multe urcări și coborâri dificile pentru clasa Bronz și cea mai dură urcare din întregul raliu, pentru cei de la clasa Silver. Unii dintre piloții de la Silver vor împinge motocicletele, în funcție de vreme, chiar și două ore. Ei se vor confrunta, de asemenea, împreună cu ‘băieții de aur’ și cu secțiunea ‘Slimy River’. Nu cu mult înainte de a ajunge în arena de la sosire, Clasa Gold va mai avea parte de câteva provocări interesante și va da de greu în zone precum ‘Long Walk Junior’, ‘Congo’ și ‘Black Mamba’. În plus, chiar înainte de final vor exista câteva porțiuni de off-road interesante chiar prin Sibiu.

Finish-ul competiției va avea loc în Dealul Gușteriței, în spatele monumentului, în zona de Hill Climb. Primii rideri în finish sunt așteptați în jurul orei 11.

Indiferent de clasa la care s-au înscris Gold, Silver Single, Silver Echipe, Bronz Singel, Bronz Team, Iron, riderii au parte în fiecare zi de provocări extreme. Traseele măsoară zilnic între 100 și 200 km, în funcție de clasă, iar riderii le parcurg cu ajutorul GPS-ului — în fiecare seară se încarcă harta pentru ziua următoare.

Pentru a fi pe lista celor care termină raliul, un rider trebuie să aibă suficiente abilități tehnice pentru a-și duce motocicleta în fiecare zi la finiș; în plus trebuie să vină cu motocicleta bine pregătită pentru un eveniment de enduro extrem și să se antreneze când vine vorba de utilizarea GPS-ului.

Unul dintre lucrurile cele mai impresionante la Red Bull Romaniacs este faptul că la acest eveniment amatorii sunt tratați în același mod ca și riderii profesioniști. Un concurent de la clasa Hobby este la fel de important pentru echipa Red Bull Romaniacs ca un rider de la echipele de uzină. Practici enduro extrem ca un hobby, dar cand ai venit la cel mai dificil raliu hard enduro din lume vei sta la aceeași masă cu piloții profesioniști.

VEZI ASPECTE LIVE-VIDEO DE LA PROLOGUL RED BULL ROMANIACS ÎN PLAYERUL DE MAI JOS DE LA 17.30

sursa info: agerpres.ro

PUTEȚI VEDEA ÎNTREGUL PROLOG ROMANIACS SIBIU 2014 ÎN FEREASTRA VIDEO DE MAI JOS!

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Un concurs pentru prudenta si calm la volan nu aveti ? Sarituri, viteza, senzatii… Iata cine pregateste de fapt viitoarele accidente rutiere.