În premieră pentru România, ”Festivalul ICon Arts Celebrates!” aduce la Sibiu un inedit program muzical cu specific militar oriental.
După recitalul de chitară susținut în debutul Festivalului Icon Arts de artiștii coreeni Haewoon Kim și Jun Hwa Jang și concertul de vineri seară, în care Reinbert Evers (chitara, Germania) și Teodora Cîrciumaru (clavecin, România) și-au surprins în mod plăcut audiența interpretând lucrări de Bach și Henze, iubitorii muzicii corale sunt aşteptaţi luni, 28 iulie, de la ora 19.00, în Sala “Thalia”, la un concert acapella, ce va parcurge diferite perioade şi curente muzicale, din Renaştere până în contemporaneitate. Acesta va fi susținut de ansamblul ”Vox Medicalis”, format din studenți ai Facultății de Medicină din București. Corul a luat fiinţă în 2009 şi s-a impus ca unul dintre cele mai apreciate coruri semi-profesioniste din România, concertând pe cele mai mari scene ale Capitalei.
În premieră pentru România, ”Festivalul ICon Arts Celebrates!” aduce la Sibiu un inedit program muzical cu specific militar oriental. Marți, 29 iulie, de la ora 19.00, în Sala “Thalia” a Filarmonicii de Stat din Sibiu va avea loc concertul ”Muzici militare din Orient”, susținut de Fanfara Armatei Naționale Libaneze (Beirut), condusă de colonelul Appollo Succar. Concertul are și un invitat special, şi anume Fanfara Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Bilete disponibile în rețeaua Eventim
Costul biletelor variază între 10 și 15 lei, iar, pentru cei care doresc să se bucure de tot pachetul, sunt disponibile și abonamente, la prețul de 50 de lei. Biletele și abonamentele se pot achiziționa prin rețeaua Eventim, în librăriile Humanitas, ca și în magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone.
12 ediții de Festival
Festivalul și Academia ”ICon Arts” formează proiectul organizat, de 12 ediții, de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, fiind primul eveniment independent de amploare, dedicat artelor contemporane, de la noi.
De-a lungul timpului, în lista de participanți au figurat personalități de la instituții prestigioase, cum ar fi UNMB – Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași, UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București, CNDB – Centrul Național al Dansului – Bucureși, dar și Royal College of Music și Royal Academy of Music din Londra, Conservatorul din Birmingham, Filarmonica din Madrid, Conservatorul din Beijing, Theatre National de la Criée, Boston University etc.
Din 2013, Academia ”ICon Arts” s-a extins și peste hotare, o parte din atelierele sale fiind găzuidte, în luna august, de Academia di Romania, în Roma.