Prin discursul său de astăzi, în faţa congresului PSD, de la Alba Iulia, Victor Viorel Ponta a readus în actualitate discursul demagogic, în cursa câştigării poziţiei politice la cel mai înalt nivel. Aşa ceva a mai făcut şi Ion Iliescu, mentorul său, când a preluat funcţia de preşedinte al României, după căderea lui Ceauşescu.
Ponta a dovedit că este urmaşul lui Iliescu, iar PSD, moştenitorul partidului unic. Numai un partid unic poate accepta un asemenea discurs.
Ponta a spus că Traian Băsescu a fost demis, în 2012, de popor, şi alţii l-au repus în funcţie. În realitate, alţii au fost legea referendumului şi judecătorii Curţii Constituţionale. Aruncarea vinovăţiilor pe alţii, în ochii poporului, a fost practica de toate zilele a partidului comunist.
Ponta vorbeşte de opţiunea celor 7,4 milioane de votanţi anti-Băsescu, din 2012, ca de o hotărâre populară ignorată. Fals, atunci s-a aplicat o regulă a jocului democratic! Dar la ce te poţi aştepta din partea urmaşului comuniştilor, cei care au falsificat, începând din 1946, toate manifestările democraţiei socialiste, până în 1990.
Ponta vorbeşte de parcă puterea stângii socialiste a fost legitimată, acum doi ani, de referendumul popular. El se face că nu ştie de rolul majorităţii imorale din parlamentul de atunci. Un obicei vechi al comuniştilor români – acela de a minţi prin omisiune ori sub masca bunei credinţe chinuite.
Ponta se consideră sabotat de preşedintele în exerciţiu, în activitatea de premier. A spus-o în faţa unui congres în care nimeni n-a îndrăznit să-l contrazică, deşi majoritatea participanţilor ştiau că în afara unui plagiat nu şi-a dovedit prin nimic creativitatea. Tăcerea din sala de nunţi de lângă Alba Iulia, mi-a amintit de tăcerea congreselor PCR, faţă de cultul personalităţii lui Ceauşescu.
În discursul său, Ponta vorbeşte de lovitura din 2012 ca de actul fondator al regimului politic pe care îl administrează de-atunci. Nimic nou, în România! O jumătate de secol, am trăit suportând falsificarea istoriei noastre, cu toate consecinţele pe care şi astăzi le simţim, mai ales când vine vorba de politică şi politicieni.
În concluzie, după congresul din sala de nunţi de lângă Alba Iulia, ne putem teme de Restauraţia regimului de demagogie şi propagandă politică, pe care l-am mai trăit sub Ceauşescu şi Iliescu. De altfel, se va convinge singur şi Victor Viorel Ponta de efectele minciunilor lui de astăzi, la prima criză majoră prin care va trece ţara. Dacă, Doamne, fereşte!, va ajunge preşedinte, nu cred că doar cu o treime din populaţie va reuşi s-o depăşească.

Ponta, moştenitorul politic al lui Iliescu

Ultima oră

Comentariul meu