O nouă premieră în medicina românească la Spitalul European Polisano. O fetiță născută în urmă cu o lună, la Spitalul European Polisano, cu o malformație cardiacă gravă la valva aortică, a fost operată cu succes de echipa de medici a spitalului, asistaţi de profesori universitari recunoscuţi.
O fetiţă de numai o lună a fost salvată de echipa de medici de chirurgie pediatrică de la Spitalul Polisano. Micuţa suferea de o malformație congenitală foarte gravă, care netratată ducea la deces. Unicitatea acestei intervenții chirurgicale o constituie vârsta fetiței. Potrivit medicilor, 1 la sută dintre copii se nasc cu malformaţii congenitale grave. [contextly_auto_sidebar id=”BODzNdta2HEEuPdgcJgAD7fONVdZVbas”] „Intervenția a fost făcută ieri după amiază. O stenoză de valvă aortică la vârsta de o lună prezintă dificultăți majore, indiferent de varianta de tratament aplicată. Fie că este vorba despre chirurgie, fie că este vorba despre tratament. Acești copilași sunt foarte sensibili. Riscul de complicații este foarte mare și o astfel de malformație netratată duce întotdeauna la moartea copilașului. Copilașii mai mari sau persoanele adulte sunt mult mai stabili, este mai ușor de aplicat această metodă, chiar dacă riscul intervenției în anumite situații pot fi chiar mai mari”, susțin medicii de la Polisano.
Intervenţia a durat aproximativ două ore, iar copilaşul a plecat deja acasă la părinţi, într-o stare clinică foarte bună, perioada de recuperare fiind, de regulă, foarte scurtă, au explicat medicii. „Este nevoie de urmărit în continuare si de examene clinice, iar dacă va fi nevoie, va trebui reintervenit. Semnele acestor malformaţii congenitale sunt lipsa creşterii, respirație rapidă și fără poftă de mâncare”, au mai spus cadrele medicale de la Polisano.
VEZI MAI JOS IMAGINI DIN TIMPUL INTERVENȚIEI CHIRURGICALE