record de incendii la sibiu! iată cauzele

Nu toți sibienii sunt atenți când vine vorba despre arderea resturilor menajere. După ce le dau foc, aceștia lasă nesupravegheate resturile în flăcări, iar de aici până la un incendiu nu este decât un pas. Reprezentanții ISU Sibiu atrag atenția celor care dau foc resturilor menajere în această perioadă să fie foarte prudenți pentru că oricând se pot întâmpla tragedii.

pompieri incendiu

Pompierii ISU au intervenit în nu mai puțin de 20 de cazuri de incendii provocate de resturile menajere adunate de sibieni, aceștia din urmă nefiind mereu atenți unde dau foc acestor resturi sau lasă focul nesupravegheat. ”În fiecare an, cu precădere în lunile de primăvară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu este solicitat prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină în nenumărate situații pentru stingerea focurilor scăpate de sub control. [contextly_auto_sidebar id=”5bI0GzzYSXeii3wvh8jXrDHQguyeQMrr”] Astfel, pe teritoriul județului Sibiu, de la începutul anului și până în prezent, echipaje de pompieri ale I.S.U. Sibiu au acționat la 20 de intervenții pentru stingerea arderilor necontrolate (vegetație uscată, deșeuri și resturi menajere). Intervențiile s-au înregistrat pe raza localităților: Sibiu (pe str. Țiglarilor, str. Viilor, str. Aleea Călărașilor), Mediaș (pe str. I.C. Brătianu, str. Magheranului, str. Gării, str. Posada, str. Nisipului), Copșa Mică, (pe DN 14, str. Fochiștilor), Agnita, Ighișu Nou, Veștem, Dumbrăveni, Apoldu de Jos, Boarta-Stenia și Ruși”, se arată într-un comunicat remis presei.
Reprezentanții ISU Sibiu reamintesc sibienilor că distrugerea prin ardere a vegetației uscate, deșeurilor și resturilor menajere se efectuează cu respectarea prevederilor legale în vigoare, ce se referă la obligativitatea obținerii acceptului Agenției de Protecție a Mediului și informarea în prealabil a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență în cazul arderii miriștilor, stufului sau vegetației ierboase, respectiv interzicerea folosirii focului deschis pe teritoriul ariilor naturale protejate. ”Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenții la normele de apărare împotriva incendiilor și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei”, susțin cei de la ISU Sibiu.

record de incendii la sibiu! iată cauzele

Ultima oră

Comentariul meu

Publică