Zeci de milioane de dolari șmenuiți prin afacerile cu videochat-uri la Sibiu!

Perchezițiile efectuate de oamenii legii în Sibiu, București și alte cinci județe, marți, au dat roade. Aceștia au pus sub sechestru pe aproximativ 16 milioane de dolari, cinci locuinţe şi şase maşini de lux, în urma percheziţiilor la studiourile de video chat, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul este de aproximativ 300 milioane de dolari.

mascati

Potrivit polițiștilor, în urma percheziţiilor efectuate la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip video chat, a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari americani şi au fost ridicaţi 200.000 de euro, precum şi 120 de unităţi de calcul şi 131 de carduri bancare”, se arată într-un comunicat remis presei, citat de Mediafax. [contextly_auto_sidebar id=”QxggNEkfQynbokVLbvHAt7vGFnjB8ch9″] Potrivit anchetatorilor, sechestrul asigurator a fost pus pe banii găsiţi în conturile suspecţilor, dar şi pe cinci locuinţe şi şase maşini de lux. Percheziţiile au avut loc, marţi, la 93 de adrese din Bucureşti şi judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş şi Ilfov, fiind vizate patru grupări infracţionale.
Nouă persoane, pe numele cărora fuseseră emise mandate de aducere, au fost audiate în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. După ce au dat declaraţii, cele nouă persoane au fost lăsate să plece, fără ca anchetatorii să ia în cazul lor vreo măsură preventivă.

Zeci de milioane de dolari șmenuiți prin afacerile cu videochat-uri la Sibiu!

Tinerele făceau 1500 lei pe lună

Tinerele care lucrau la video chat au spus că încasau aproximativ 1.500 de lei pe lună, însă poliţiştii suspectează că beneficiile acestora ajungeau până la 4.000 de lei. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că aproximativ 80 dintre cele 93 de percheziţii au fost făcute la studiouri video chat, iar restul la locuinţele suspecţilor şi la filiale bancare. În urma cercetărilor s-a stabilit că, prin conturile deschise la două societăţi bancare, membrii grupărilor infracţionale ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari. „De asemenea, sunt efectuate cercetări în legătură cu o societate de tip «off-shore», care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României”, potrivit Poliţiei Române.

Ultima oră