Ajutați-ne să dăm amenzi”

Iată o metodă de a descuraja șoferii contravenienți sau pe cei cu mult tupeu în trafic. Are cineva curaj să o aplice în vreun oraș din România, poate chiar la Sibiu, așa zisă ”Capitală a Bunelor Maniere”. Dezvoltatori de aplicații mobile avem, trebuie doar voință din partea autorităților și nu ar mai fi nevoie de topulmarlanilor.ro.

Ajutați-ne să dăm amenzi”

Dar iată despre ce este vorba:
Descurajarea infracțiunilor și amendarea contravenienților a devenit mai simplă ca oricând în Buenos Aires, unde primăria a lansat o aplicație de telefon pe care orice locuitor o poate folosi pentru a reclama încălcări ale legii.
Aplicația permite cetățenilor orașului cu 15 milioane de locuitori să denunțe imediat orice șofer care parchează neregulamentar, pe locuri destinate pietonilor, bicicliștilor sau persoanelor cu dizabilități. Aplicația a fost lansată de trei luni și a fost un succes, peste 7000 de denunțuri fiind înregistrate în această perioadă, jumate dintre acestea finalizându-se cu amenzi.
Este suficient ca cineva care are instalată aplicația pe smartphone să fotografieze mașina, să scrie adresa și numărul de înmatriculare al contravenientului și să trimită datele la Primărie prin aplicatia intitulată BA DENUNCIA VIAL. [contextly_auto_sidebar id=”7J8CRP0ron0PDHKatdsUVm6PJhL1mAra”]
Primăria din capitala Argentinei și-a incurajat locuitorii să sesizeze neregulie din trafic încă din 2011, cand a pus la dispoziție o adresa de email. Atunci inițiativa a stârnit dispute pro și contra, fiind mute voci care acuzau începerea unei vânători de vrăjitoare și transformarea cetățenilor în informatori si turnători.fost nevoie de suplimentarea cu încă doi pentru a face față volumului de lucru.
Există în continuare critici, adjunctul șefului de la direcția de transporturi fiind chiar întrebat în direct la o emisiune de radio dacă nu ar trebui primăria să le mulțumească cetățenilor că fac treaba pe care ar trebui să o facă autoritățile locale.

Guillermo Dietrich a explicat că intenția este de a implica cetățenii pentru că ei sunt cei care folosesc drumurile, pistele de bicicliști ce totalizează 148 de kilometri, trotuarele și parcările.

Ultima oră

Comentariul meu