siguranţa pacientului şi a calităţii îngrijirilor, dezbătute de anesteziştii sibieni la congresul societăţii române de anestezie și terapie intensivă

dr. sava mihai_1Medicii anestezişti ai Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, coordonaţi de Şef Lucrări Dr. Mihai Sava, medic şef al Secţiei Clinice Anestezie Terapie Intensivă, au participat între 13-17 mai 2015, la Sinaia, la cea de-a 41-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

Manifestarea ştiinţifică de mare prestigiu a fost organizată de Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi certificată de către Societatea Europeană de Anesteziologie (ESA). Evenimentul a reunit totodată mai multe manifestări devenite tradiţionale şi anume: al 9-lea Congres Româno-Francez de Anestezie şi Terapie Intensivă, Al 7-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualităţi în Anestezie şi Terapie Intensivă, Al 14-lea Congres al Asistenţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă şi Al 2-lea Simpozion “România Dodoloaţă” al Societăţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă din România şi Moldova.
Congresul SRATI 2015 a avut caracter internaţional, reunind 78 de conferenţiari din ţară şi un număr record de 60 de conferenţiari din alte 20 ţări. Numărul total de participanţi s-a situat la peste 1500. Evenimentul a fost prezidat de Prof. Univ. Dr. Şerban Bubenek, Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă şi de Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, în calitate de Preşedinte de Onoare şi Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.
„La ediţia din acest an tematica a fost una deosebit de largă şi de generoasă, fiind orientată pe siguranţa pacientului şi a calităţii îngrijirilor prin educaţie şi cercetare. În dezbaterile zilnice au fost incluse aspecte diverse ale anesteziei şi ale medicinii perioperatorii, terapiei intensive şi terapiei durerii şi ne bucurăm că, împreună cu echipa de medici şi asistenţi din cadrul SCJU Sibiu, am avut ocazia să ne consolidăm cunoştinţele cu informaţii noi şi valoroase privind sfera ATI, de care vor beneficia în primul rând pacienţii noştri”, a declarat Dr. Mihai Sava, Medic Şef Secţia Clinică ATI a SCJU Sibiu.
Importanţa participării anesteziştilor sibieni la acest eveniment este cu atât mai mare cu cât Secţia Clinică ATI a SCJU Sibiu face parte încă din 2013 din programul AP-ATI (Acţiuni Prioritare pentru monitorizarea tratamentului şi îngrijirea pacienţilor critici), care este deja unul de notorietate internaţională, medici din ţări cum sunt Belgia, Cehia, Italia, sau Serbia solicitând expertiza Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, în vederea aplicării sale.
„Acest program a pus la dispoziţia secţiilor ATI fonduri pentru achiziţia de materiale şi medicamente absolut necesare îngrijirii celor mai gravi bolnavi din spitalele publice şi s-a bazat pe evaluările şi solicitările Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, discutate şi armonizate la nivelul Ministerului Sănătăţii. Faptul că secţia ATI a spitalului judeţean este parte a acestui program, denotă rezultatele foarte bune pe care le-am obţinut şi preocuparea continuă pentru creşterea calităţii serviciilor”, a mai declarat Dr. Mihai Sava, Medic Şef Secţia Clinică ATI a SCJU Sibiu.

siguranţa pacientului şi a calităţii îngrijirilor, dezbătute de anesteziştii sibieni la congresul societăţii române de anestezie și terapie intensivă

Ultima oră

Comentariul meu

Publică