Ce vedem la FITS astă seară. Programul complet al spectacolelor de la Sibiu!

FITSFestivalul Internațional de Teatru a ajuns în cea de a IV-a zi de desfășurare la Sibiu. Și astă seară puteți vedea o sumedenie de spectacole stradale, piese muzicale și bineînțeles piese de teatru.

Iată programul celei de a IV-a zi

Ce vedem la FITS astă seară. Programul complet al spectacolelor de la Sibiu!

17:00 – Biserica Romano-Catolică
SUNETUL MUZICII GOSPEL
Interpretat de: Howard Gospel Choir
Fondat în campusul Universităţii Howard în 1968, Howard Gospel Choir (HGC) este acum format din studenţi, absolvenţi şi membri ai comunităţii, care s-au dedicat folosirii harului muzicii pentru a face cunoscut cuvântul lui Iisus Hristos. Fiind primul cor universitar de acest fel din lume, HGC este un deschizător de drumuri pentru toate ministeriatele de muzică gospel din campusurile universitare din toată lumea

17:30 – Pietonala Nicolae Bălcescu
ATENȚIE, ZBURĂM SPRE LUNĂ!
Interpretat şi conceput de: Tac O Tac Company
De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong. Povestea cuceririi spaţiului este plină de eroi curajoşi şi ingenioşi, fiecare dintre aceştia scriind o parte din istoria uimitoare a cuceririi spaţiului. Dar când trei tipi excentrici sunt hotărâţi să ne povestească despre cel mai cunoscut mit al epocii moderne, atunci cucerirea devine… SPECIALĂ!!!

18:00 – Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare
CHARLIE MANDELBAUM – O POARTĂ CÂT O SPERANȚĂ
Charlie este Charlie Chaplin, învinsul-câştigător ce poate exista doar într-o lume în care oamenii sunt clasificaţi astfel. Charlie este Charles Lindberg, cel care a traversat cerul şi spaţiul imaginaţiei umane cu un avion primitiv, demonstrând că temeritatea umană nu are limite. Charlie reprezintă toţi soldaţii al căror nume ar fi putut da titlul Punctului de control Charlie din Berlin, locul de trecere dintre două regiuni adverse ale unui oraş divizat. Şi Mandelbaum? Mandelbaum suntem noi.

DESCARCĂ DE AICI PROGRAMUL FITS 2015

18:00 – Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong – Sala parter Sibiu
MOSCOVA MAHMURĂ
Teatru
„Pleacă la Petushki, doar pleacă! Petushki este salvarea şi fericirea ta. Pleacă!” Aşa că Venya este deja pe drum. De ce să nu asculte el de îngeri? Nu îşi poate plăti biletul de tren, dar controlorul nu vrea bani, ci vrea mai degrabă să fie plătit cu vodcă, iar Venya are întotdeauna destulă. Se ia la harţă cu alţi călători, întrebând dacă Goethe era un alcoolic, la fel ca Schiller, sau cum se poate trata sughiţul; ajung să filozofeze despre social democraţi şi fac schimb de reţete de cocktailuri. Dar nu cumva trenul se îndreaptă în direcţia greşită? Venya este un povestitor şi un alcoolic, prins într-o situaţie fără scăpare – el caută mântuirea.

18:30 – Piața Mică
CASCADORUL ERNEST
Spectacol de stradă
Interpretat de: Julian Bell
Un personaj comic unic – ar fi putut fi unul dintre personajele filmului „The Beverly Hillbillies” sau unul dintre eroii serialului „The Dukes of Hazard”, dar el este, de fapt, Cascadorul Ernest – temerarul comic al Australiei. Folosindu-se de o maşină de cascadorie care zboară, de un instrument care îl ajută să ţopăie pe ritmuri de „pogo-dance” ce pot face ca inima să-ţi stea în loc, dar şi întruchipând un personaj extrem de comic, el vă va face să râdeţi şi să zâmbiţi garantat, în timp ce priviţi această mostră de talent din îndepărtata Australie.

18:30 – Pietonala Nicolae Bălcescu
SPECTACOLUL TOBELOR
Spectacol de Strada
Concept şi regie: Alex Tustin, Chris Maines-Beasley
„Spectacolul tobelor” este un spectacol magic de muzică live, mișcare și lumini, în care patru personaje misterioase, compuse din lumini și sunet, transformă decorul din jurul lor, combinând sunetul de mare impact al tobelor cu o coregrafie dinamică și un design minunat de lumini. Spectacolul îmbină piese de decor statice, mișcarea între puncte fixe și interacțiunea cu publicul. Artiștii schimbă constant punctul central al spectacolului și uneori încercuiesc complet publicul pentru ca aceștia să se simtă cufundați în drama ce se desfășoară.

19:30 – Pietonala Nicolae Bălcescu
SUFLET DE STATUIE
Spectacol de stradă
Uneori când nu suntem atenţi, când suntem distraţi sau privim în alta parte, statuile prind viaţă. Câteodată, noaptea târziu, când toată lumea doarme, statuile cântă sau dansează, plâng sau chiar vorbesc, însa nimeni nu le poate vedea. Actorii trupei independente Teatrul Vostru, coordonaţi de actorul Marian Râlea vă propun o experienţă unică: să deveniţi martor la miracolul statuilor care prind viaţă. Spectacolul “Suflet de statuie” înfaţişează un itinerariu în istoria românilor ai cărui protagonişti sunt nu numai statuile – simboluri istorice sau personaje celebre – ci şi cei care le dau viaţă.

20:00 – Colegiul Naţional „Octavian Goga” – Sala de sport
CE RĂU E SĂ NU ȘTII
Teatru
„Ce rău e să nu ştii” este un spectacol de teatru documentar, dar şi de marionete, despre evoluţia fericirii. De unde a venit şi unde a dispărut? Sigur, în ziua de azi avem cuptoare cu microunde, avioane şi am dezvoltat o nemulţumire sâcâitoare, dar e posibil ca strămoşii noştri preistorici, în timp ce tropăiau cu picioarele murdare în apropierea focului, în semn de triumf comun asupra cadavrului aburind al unui mastodont eviscerat, să se fi simţit mai acasă în acea lume.

20:00 –  Sala Thalia
LOST IN THE STARS
Spectacol de Muzică
Muzica lui Kurt Weill şi expresionismul german al cântecelor din cultura Weimar-ului într-o interpretare unică oferită de renumita cântăreaţă Sanda Weigl. Cântece din „Opera de trei parale”, „Ascensiunea şi căderea oraşului Mahagonny” şi alte capodopere ale lui Weill sunt reinventate radical într-un program care îmbină muzica de cabaret şi muzica clasică de avangardă a secolului XX cu jazz-ul experimental. Născută în Bucureşti, Sanda Weigl a trebuit să fugă din România, împreună cu familia ei, din cauza persecuţiei politice a regimului comunist, şi astfel a ajuns în Berlin, Germania, la singura lor rudă încă în viaţă, Helene Weigl, văduva lui Bertolt Brecht şi directoarea Ansamblului Berliner.

20:30 – Pietonala Nicolae Bălcescu
ATENȚIE, ZBURĂM SPRE LUNĂ!
Spectacol de stradă
De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong. Povestea cuceririi spaţiului este plină de eroi curajoşi şi ingenioşi, fiecare dintre aceştia scriind o parte din istoria uimitoare a cuceririi spaţiului. Dar când trei tipi excentrici sunt hotărâţi să ne povestească despre cel mai cunoscut mit al epocii moderne, atunci cucerirea devine… SPECIALĂ!!!

20:30 – Piața Mică
CASCADORUL ERNEST

21:00 –  Biserica Fortificată Cisnădioara
TROIENELE
Spectacol de Teatru
Data Tavadze este o forţă emergentă în lumea complexă a teatrului din Georgia. Spectacolul său „Troienele” este o lucrare creată pentru cinci actriţe, pentru Royal District Theatre din Tbilisi. Data Tavadze a luat ca punct de plecare tragedia lui Euripide pentru a transmite poveştile adevărate ale femeilor din Georgia din anii ’90 până în prezent, cât şi experienţele lor în vreme de război: suferinţa lor a fost adesea ignorată; nemulţumirile lor nu au fost ascultate. Prin creaţia sa, Data Tavadze încearcă să dea o voce istoriei Georgiei din epoca post-sovietică.

21:30 – Pietonala Nicolae Bălcescu
SPECTACOLUL TOBELOR
Spectacol de stradă

22:00 – Teatrul Național Radu Stanca
NATHAN ÎNȚELEPTUL
Spectacol de  Teatru

22:00 – BRD Scena 9
WEST SIDE STORY
Musical

23:00 – CAVAS – ULBS

ȘASE PORTRETE CU UN PESCĂRUȘ PE FUNDAL
Teatru

23:00 – TNRS Sala Studio
PROFEȚII
Teatru

Ultima oră

Comentariul meu