video foto – sibienii aruncă tot ce prind în canalizare. pamperși, tampoane, animale moarte, bocanci și nu numai!

canalizareCei de la Apă Canal Sibiu au demarat o campanie publică prin care speră să sensibilizeze și să determine populația să nu mai arunce gunoaiele direct în WC sau în canalizare. Aceștia se plâng de lipsa de educație și de nepăsarea unora din sibienii, care aruncă tot ce nu le mai trebuie în canalizare.

Apă Canal Sibiu a ținut să tragă un semnal de alarmă public în privința modului în care înțeleg sibienii și abonații canalizării din localitățile arondate, să folosească sistemul de canalizare. Directorul Apă Canal, Mircea Niculescu spune că oamenii trebuie să fie conștienții că o apă curată se poate menține numai printr-o utilizare corectă a sistemului de canalizare. ”Vrem să atragem atenția cetățenilor că ar trebui să tratăm puțin diferit ceea ce transmitem în canalizare pentru că sistemele de tratare a apelor uzate trebuie să funcționeze cu o apă care este decantată și separată de lucrurile solide astfel încât să se poată face acea tratare biologică, care în final să ducă la separare și la restituirea în râuri a unei ape de calitate.”, spune Niculescu.

video foto – sibienii aruncă tot ce prind în canalizare. pamperși, tampoane, animale moarte, bocanci și nu numai!

Ce aruncă oamenii la canal
Stațiile de epurare din Sibiu fac față cu greutate valului de gunoaie pe care oamenii le aruncă în canalizări, în loc să le arunce în gunoi. În zonele limitrofe, aruncarea animalelor moarte pare să fie un obicei obișnuit pentru sibieni. ”Așa cum se aruncă pomii de Crăciun sau chiștoacele, așa se aruncă și în canalizare. (..) Este vorba și de lipsă de educație și nepăsare. (..) Se aruncă de toate. Am avut purcei aruncați în canalizarea de la Cisnădie. (..) Am găsit și o jumătate de oaie cu blană cu tot, covoare, găini, acum am găsit o instalație de climatizare. Tot ce nu ne trece prin cap ajunge în canalizare. (..) Mai sunt și firmele de construcții, care în momentul în care reabiltează o stradă nu iau măsuri de prevenite”, a mai explicat Niculescu.

”Se mai aruncă cotoarele de la struguri în perioada de toamnă și multe altele. Toate acestea ajung în canalizare și combinate cu alte lucruri care se găsesc acolo produc obturarea și înfundarea canalizărilor”, spune acesta.

video
play-sharp-fill

Angajații le-au văzut pe toate
Cei ce lucrează la Apă Canal sau în stațiile de epurare ale apei, spun că nu se mai miră de nimic atunci când găsesc în canalizări lucruri la care nici nu te aștepți. ”Dar ce nu se aruncă! Bocanci, cabluri, jaluzele… Tot ce se poate arunca se aruncă în canal”, a mărturisit un angajat în timp ce curăța un bazin de epurare din cartierul Țiglari.
video
play-sharp-fill

Ultima oră

Comentariul meu

Publică