Una din cele mai de succes companii sibiene din ultimii 25 de ani a ajuns foarte aproape de colpas. Compania patronată de Ioan Ciolan a decis să facă o mutare prin care se dorește efectuarea unui proces de restructurare și reconturare a Ambient-ului. Firma a depus cererea de intrare în insolvență la Tribunalul Sibiu.
Compania de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii Ambient a depus la Tribunalul Sibiu o cerere de intrare în insolvenţă cu opţiunea de reorganizare.
„Modul în care a evoluat în ultimii ani sectorul construcţiilor şi al comerţului cu materiale de construcţii a arătat că piaţă autohtonă rămâne în continuare una dificilă, o piaţă în care doar firmele care în ultimii ani au adoptat măsuri de consolidare şi eficientizare a afacerii au reuşit să treacă peste dificultăţile acestei perioade”, se arată într-un comunicat transmis de companie.
Ambient notează că în procesul de restructurare financiară şi reconturare a business-ului din ultimii patru ani, derulat sub coordonarea firmelor specializate de consultanţă, nu a reuşit atragerea fondurilor necesare finanţării capitalului de lucru.
„În acest context s-a reconsiderat posibilitatea continuării activităţii pe actuala structură a canalelor de vânzare ale companiei, respectiv canalul de retail în magazine proprii şi închiriate şi canalul clienţi profesionali reprezentat de dezvoltatori, constructori, dar şi recomercianti”, notează Ambient.
Procedura reorganizării judiciare s-a demarat la cererea companiei, pentru protejarea patrimoniului societăţii prin implementarea unui cadru unitar şi eficient de derulare a activităţii şi având scopul în continuitatea afacerii prin menţinerea întregului portofoliu de clienţi.
Rezultatele negative din 2014 au tras compania în jos
Cifra de afaceri a Ambient a scăzut cu 20,7% anul trecut, de la 627,5 milioane lei în 2013 la 497,7 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32,3 milioane lei, comparativ cu un profit de 37,4 milioane lei în anul anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Ambient a avut anul trecut un număr mediu de 1.276 angajaţi.
Compania concurează pe piaţa locală pe piaţa românească cu retaileri precum Kingfisher, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, Praktiker şi Leroy Merlin. Ambient operează o reţea de 12 unităţi, concentrată în zona Transilvaniei. Singura prezenţă în afara Transilvaniei este un depozit la Râmnicu Vâlcea. Sursa: mediafax.ro