,

ATENŢIE! A apărut o nouă metodă de înşelăciune. Vizaţi sunt vârstnicii

furt-lant

Dacă metoda „accidentul” este perimată, infractorii nu au pierdut timpul şi au născocit o altă metodă prin care îi înşeală pe cei naivi. Cel puţin 6 persoane din Sibiu au auzit deja povestea în urma căreia li s-au furat bijuteriile.

Iată scenariul: victimele, în general persoane vârstnice, sunt abordate pe stradă de o femeie necunoscută, care se află pe bancheta din spate a unui autoturism, sub pretextul de a fi îndrumată spre Spital. Astfel, femeia necunoscută, pretinzând că este nepoata unei persoane publice cunoscute care a încetat din viaţă, poartă discuţii cu victima, fără a ieşi însă din maşină, oferindu-i în acest context un cadou în memoria celui decedat. În funcţie de bijuteriile purtate de victimă (inel, cercei, lănţişor), femeia necunoscută îi oferă victimei bijuterii pe care insistă să i le aplice personal, însă în acelaşi timp îi ia victimei, cu acordul acesteia, bijuteriile purtate, pe care le pune într-o batistă/şerveţel pe care îl leagă. Batista sau după caz, şerveţelul legat este restituit victimei însă aceasta este avertizată să îl desfacă doar mai târziu pentru că a făcut un „descântec”. Ulterior, persoanele vătămate constată că au fost înşelate, în batistă găsind bijuterii de culoare galbenă, fără valoare sau monede de 5 sau 10 bani.

Sfaturi ale Poliţiei pentru a evita această capcană
 Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, infractorii mizând pe:
– empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni;
– incapacitatea de a evalua veridicitatea sau raţional situaţiei.
 În cazul în care sunteţi abordat de o persoană cu o astfel de poveste, nu îi acordaţi atenţie, nu intraţi în „jocul” acesteia!

Dacă aţi fost abordat de o astfel de persoană, reţineţi cât mai multe detalii şi apelaţi 112!

Sign up for newsletters

Primește o selecția celor mai importante știri de la Ora de Sibiu direct în inbox-ul tău.

Sending to: