Spectacolele din program au fost selectate și au câștigat premii la festivaluri internaționale de prestigiu. Trei premii vor fi oferite în cadrul microstagiunii pentru cel mai bun spectacol (500 lei), pentru cea mai bună actriță și pentru cel mai bun actor (câte 300 lei).
17:00 – Antisocial, un spectacol de Bogdan Georgescu – Sala Studio din Casa de Cultură a Sindicatelor (1h)
Text dezvoltat prin tehnici de Artă Activă împreună cu actorii spectacolului.
Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi. #libertate de expresie #violarea intimității #încredere #respect #comment #sistem educațional #praf #spațiu public #turnător #calomnie #share #lipsă de profesionalism #șpagă #like #învechit #dialog @ orice nivel #cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? #hashtag.
Un spectacol de Bogdan Georgescu
Asistent regie: Vlad Bacalu
Regizor tehnic: Ștefan Bucșa
Sunet: Vlad Bacalu
Lumini: Dorin Părău
Cabinieră: Victoria Voina
Distribuția : Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș, Maria Tomoiagă.
Manager proiect: Luminița Puiuleț
Consultant artistic: Claudia Domnicar
Premiera: 12 iunie 2015
20:00 – Omul cel bun din Sîciuan, regia Anca Bradu – Studioul de Teatru CAVAS (2h)
Iniţiat ca un proiect de studiu coordonat de regizoarea Anca Bradu și de actorii Diana Fufezan şi Adrian Neacşu, cadre didactice la Departamentul de Artă Teatrală din ULBS, spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan” face o cronică duioasă, dar penetrantă, a caracterului uman. Spectacolul studenților a pornit de la o serie de exerciții de improvizație ce au la bază tehnica brechtiană de abordare a personajului, specifică teatrului epic. „Pentru mine, acest tip de interpretare marchează începutul modernității teatrale, pentru că acest tip de teatru presupune capacitatea actorului de a se manifesta în deplinătatea mijloacelor sale de expresie, de vorbire, de plastică muzicală și corporală. El trebuie, așadar, să se comporte ca un <<actor total>>, antrenat pentru a face, oricând, trecerea de la interioritatea sa emoțională la exteriorizarea acesteia, prin tehnica presupusă de <<efectul de distanțare brechtian>>” (Anca Bradu). Prin secvențele de „teatru în teatru”, combinate cu momente coregrafice și cu tradiționalele song-uri ale autorului german, actorii parcurg o adevărată epopee a sacrificiului pe care acest text o conține. Spectacolul studenților de la Departamentul de Artă Teatrală din ULBS urmărește destinul tinerei Șen-de, o prostituată binecuvântată de zei pentru că i-a găzduit cu generozitate într-o noapte și afirmă tema binelui universal într-o parabolă despre sacrificiu și solidaritate umană. În mod inedit, muzica acestei producții a fost creată de unul dintre studenții masteranzi, Claudiu Fălămaş care și-a dorit ca prin muzică să accentueze sentimentul de revoltă față de anumite situații de criză, dar și de solidaritate cu personajele făcătoare de bine din această parabolă. Actorii care o interpretează această muzică live trebuie să transmită cu forță și claritate opinia lor față de bine și adevăr.
Regia: Anca Bradu
Asistenţi regie: Diana Fufezan și Adrian Neacşu
Traducerea: Michaela Bogza și Nicoleta Ciupercescu
Scenografia: Mihai Păcurar și Alin Gavrilă
Muzica: Claudiu Fălămaş
Distribuţia: Maria Tomoiagă, Paul Bondane, Anton Balint, Cristina Blaga, Maria Soilică, Angela Lisa, Călin Roajdă, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Claudiu Fălămaş, Alexandra Şerban, Ioan-Alexandru Savu, Cristian Timbuş.
Manager proiect: Luminița Puiuleț
Asistent proiect: Eliza Ceprăzaru
Premiera: 28 noiembrie 2013
Spectacolele din program au fost selectate și au câștigat premii la festivaluri internaționale de prestigiu. Trei premii vor fi oferite în cadrul microstagiunii pentru cel mai bun spectacol (500 lei), pentru cea mai bună actriță și pentru cel mai bun actor (câte 300 lei).
Primul punct din programul microstagiunii a fost inaugurarea unei expoziții de fotografie intitulată „Tinerii Artiști în Imagini” care surprinde în 90 de clișee momente din spectacolele ultimilor ani realizate în studioul de teatru CAVAS. Expoziția a fost realizată după vizionarea a mii de fotografii din arhiva Departamentului de Artă Teatrală, iar imaginile vor fi schimbate periodic.
Intrarea la toate spectacolele este liberă, pe bază de rezervări prealabile la numărul de telefon 0755380979, iar detalii despre program pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu. Acest proiect este cofinanțat Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală cu suma de 60.000 de lei.