Se lansează ”Enciclopedia muzicii electronice romanesti”, la Sibiu. Hai la eveniment!

carte 3Lansarea va avea loc vineri, 20 noiembrie, la ERASMUS BÜCHERCAFÉ, SIBIU, cu incepere de la ora 16:00. Lansarea cartii este urmata de un eveniment marca Voy Larkin cu ocazia implinirii a 20 de activitate ca DJ, mixind exclusiv pe placi/vinyl.

Dupa o prima lansare de succes la Tg Mures, orasul de origine al autorului, unde au luat parte la eveniment aproximativ 90 de persoane, EDITURA DIGITAL DATA CLUJ prezinta cea de-a doua lansare oficiala a primei carti care descrie istoria fenomenului electro din Romania, „ENCICLOPEDIA MUZICII ELECTRONICE ROMANESTI”, de SEPTIMIU GHEORGHE MOLDOVAN.
Lansarea va avea loc vineri, 20 noiembrie, la ERASMUS BÜCHERCAFÉ, SIBIU, cu incepere de la ora 16:00. Invitati la acest eveniment vor fi cei doi pionieri al fenomenului muzicii electronice in Sibiu: ATMA, un producator recunoscut pe plan international si  DJ VOY LARKIN, renumit pentru dinamica stilului sau muzical si pentru organizarea primelor evenimente dedicate acestui fenomen in Sibiu, inca din anii 1995/1996, incluzind chiar si 2 parade dupa modelul “Love Parade” din Berlin. Alti doi invitati din aceasta perioada sunt HORACE DAN D. si  producatorul de success,  DJ PHANTOM aka EDI SCHNEIDER, care ne va demonstra live, cum se naste o piesa de muzica electronic.
Lansarea cartii este urmata de un eveniment marca Voy Larkin cu ocazia implinirii a 20 de activitate ca DJ, mixind exclusiv pe placi/vinyl.
Evenimentul va avea loc in  UNDERCOVER SOCIETY, Sibiu, B-dul Victoriei nr. 40, numit sugestiv „CLASSIX OF TECHNO”, care ii va avea in line up pe HORACE DAN D., VOY LARKIN, ANDY (MORE) HOUSE, BOGDAN BMG, MEHIGH, AXEL. Evenimentul va reflecta muzica electronic a din ultimii 20 de ani.lansare carteAutorul, medic rezident târgumureşean, fiind pasionat de muzică a fost împins de curiozitatea de a afla cât mai multe despre primii români care au experimentat şi promovat muzica electronică în România si evolutia acesteia de-a lungul timpului.
Cartea cuprinde 250 de pagini, 160 de biografii si acopera o perioada de aproximativ 50 ani. Cartea a fost scrisa in decurs de 4 ani, timp in care majoritatea informatiilor au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri si citate la care acestia au contribuit in mod direct. Astfel, aveti ocazia sa descoperiti istoria muzicii electronice romanesti si pe cei care au contribuit la crearea si dezvoltarea acesteia, de la pionierii fenomenului pana la muzicienii aflati acum in plina ascensiune.carte 2Un proiect unic in Romania si chiar in Europa de Est, un proiect destinat tuturor generatiilor, menit sa construiasca o platforma culturala solida pentru inceputurile, prezentul si viitorul muzicii electronice autohtone. Un proiect pornit din inima tarii, in care s-a pus multa inima si suflet. Esential, vital, isi propune sa promoveze adevaratele valori autohtone, sa faca stiuta istoria acestui fenomen, sa incurajeze tinerii artisti, care au atat de mare nevoie astazi de modele, intr-o lume in care se promoveaza tot mai mult non-valorile!
Incepand cu luna noiembrie a acestui an am inceput organizarea de lansari de carte in mai multe orase mari ale tarii (Targu-Mures, Sibiu, Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Timisoara) insotite de party-uri sau concerte sustinute de artisti ai muzicii electronice, cu expozitii foto de colectie, proiectii de videoclipuri si documentare, expozitii de sintetizatoare, placi, casete si CD-uri de colectie, workshopuri, conferinte de presa, party-uri.
La Tg Mures (J’ai Bistrot, 08.11.2015) au fost prezenti aproximativ 90 de persoane, iar printre invitati s-au numarat ADDO (Andrei Stefan, unul dintre cei mai vechi in domeniu din Tg Mures) si HORACE DAN D. (Horatiu Dan Dumitras, unul dintre cei mai importanti promoteri ai muzicii electronice din Transilvania), iar baietii de la DUAL SHAMAN au sustinut o demonstratie live de muzica electronica. Evenimentul a fost o premiera atat pe plan national, fiind prima carte care descrie istoria muzicii electronice romanesti, cat si pe plan international, fiind prima publicatie de acest gen din Europa de Est. Cartea este disponibila spre achizitie pe site-ul editurii, www.digitaldata.ro, la un pret de doar 14,39 RON.

Se lansează ”Enciclopedia muzicii electronice romanesti”, la Sibiu. Hai la eveniment!

Ultima oră

Comentariul meu