Revolta mămicilor din Sibiu care cer ca micuţii spitalizaţi la Secţia Infecţioase copii să fie internaţi alături de mame a generat o reacţie din partea conducerii instituţiei. Aceasta susţine că mamele sunt internate cu copiii, secţia având…3 locuri pentru acestea.
Citeşte aici despre petiţia care a devenit virală şi a adunat aproape 7.000 de semnături
„Ca urmare a nemulţumirilor exprimate de un grup de mame cu privire la faptul că nu li s-a permis internarea alături de copilul bolnav în Secţia de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu face următoarele precizări:
Secţia de Boli Infecţioase, unitate care concentrează patologia cea mai contagioasă, impune respectarea cu mare stricteţe a circuitelor funcţionale şi a nomelor igienico-sanitare cu scopul de a preveni infecţiile nosocomiale, de a evita îmbolnavirea celor spitalizaţi prin transmiterea agenţilor infecţioşi între pacienţi sau între pacienţi şi aparţinători.
Cu toate acestea, şi luând măsurile care se impun pentru a preveni astfel de infecţii, s-a permis internarea mamei alături de copilul bolnav. Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu dispune de 26 paturi şi 3 locuri pentru mamele însoţitoare. De la începutul acestui an până în prezent un număr de 72 de mame însoţitoare ale copiilor bolnavi s-au internat în Secţia Boli Infecţioase. Cu prioritate sunt internate mamele copiilor cu vârste mici – sugari şi copii cu vârsta de 1-2 ani, alimentaţi natural. Personalul medical acorda o atenţie deosebita ingrijirii si supravegherii pacienţilor internati iar acuzatia privind rele tratamente aplicate minorilor nu este justificata.
Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu înţelege pe deplin rolul şi importanţa prezenţei mamei alaturi de copilul ei internat şi de aceea a făcut demersuri pentru mansardarea clădirii în care funcţionează Secţia Boli Infecţioase. Primaria Sibiu, în administrarea căreia se află Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, a răspuns pozitiv propunerii Spitalului şi a alocat din bugetul local o sumă de 1,5 milioane de lei pentru finanţarea proiectului. În mansardă vor fi amenajate încă 7 rezerve cu grup sanitar propriu care permit internarea mamei alături de copil. Aceste rezerve sunt gândite să asigure o securitate epidemiologică crescută. In prezent, investiţia este în derulare şi estimăm finalizarea lucrărilor în semestrul II al acestui an.” Se arată într-un comunicat de presă transmis de către Comitetul director al Spitalului de Pediatrie Sibiu.
Am citit ambele articole, si …intamplarea face sa o cunosc pe mama la care se face referire in raspunsul spitalului, si stiu prin ce a trecut, si inca mai trece.
Inca mai trece, pentru ca ieri a chemat ambulanta, ajungand la spitalul de boli infectioase, de data aceasta ea ca pacient, probabil deoarece acel „spital” pune un accent deosebit pe „respectarea cu mare stricteţe a circuitelor funcţionale şi a nomelor igienico-sanitare”.
Iar raspunsul medicilor a fost ceva de genul…daca v-ati internat cu copilul…
Am citit ca spitalul i-a permis internarea cu copilul, sa zicem ca e jumatate de adevar. Initial in spital a fost internat doar copilul, mamei i s-a INTERZIS acest drept, mama a fost internata in ziua urmatoare, dupa ce s-a dus pregatita sa isi ceara drepturile.
Tot in raspunsul spitalului am citit ca de la inceputul anului s-au internat 72 de mame alaturi de copii, dar cati pacienti (copii) a avut spitalul de la inceputul anului?
Cunosc si mame carora li s-a interzis sa se interneze cu copii, copii de nici 2 ani, li s-a varat sub nas un regulament intern (cine a „compus” acest regulament a avut curiozitatea sa consulte si legislatia?), mame carora li s-a dat sa semneze ca sunt de acord sa isi interneze copiii singuri, pentru „binele” copiilor.
Si din pacate autoritatile sunt complice prin nepasare! Ce anchete s-au desfasurat acolo in vederea aplicarii legii drepturilor pacientilor si a minorului? De ce nu se autosesizeaza nimeni? Politia, parchetul, nu exista? Hmm..
Ma intreb retoric, autoritatile nu stiau oare de grozaviile ce se petrec in acest spital (se petrec de ani de zile!) si mai ales de ce? Cum cadrele medicale insuficiente ca numar si lipsite de sprijin logistic sunt depasite de situatie? Primaria Sibiu ce pazeste? Ministerul sanatatii ce face? Banii nostri din taxe unde merg? De ce nu s-au implicat in extinderea si dotarea acestui spital atat pe partea materiala cat si umana? Sau sa faca altul nou, la standarde europene cu personal pregatit corespunzator vremurilor actuale! Doar in prag de alegeri la presiunea parintilor disperati se informeaza si ei? Nu le pasa de viitorul acestei natiuni si oras? In acest spital se trateaza copii nostrii, viitorul nostru! Ce politica a faptelor si nu a vorbelor e asta? Pacat, si din aemenea motive oamenii pleaca din tara! Nu ne sunt respectate (ce sa mai zic de a fi protejate) drepturile noastre constitutionale si legale! Rusine ar trebuii sa ne fie tuturor pt ca nu stim sa fim o comunitate adevarata, unita, in care sa ne pese si de altii nu doar de noi si astfel sa luam atitudine, sa ne implicam! Aceste lucruri ce se petrec in orasul nostru ar trebuii sa se faca cunoscute la nivel national si european! Sper ca noi cetatenii romaniei, o sa pricepem pana la urma ca trebuie sa ne implicam fiecare cum putem pt a ne fi mai bine la noi in comunitate, tara! O zi buna.
autoritatile Sibiului nu isi interneaza acolo copii
Oare cat tupeu si „marlanie”sa mai acceptam din partea acestui asa-zis Spital de Pediatrie, care de fapt ar trebui sa se numeasca”Scoala de corectie”-exprimare blanda, in care copii efectiv sunt traumatizati de doamnele din conducerea acelui spital si anumele infirmierele si asistentele, care arata un comportament si o atitudine nemaintalnit de aroganta si superioara.
Cum puteti sa dezinformati cititorii si publicul larg cu afirmatia” acuzatia privind rele tratamente aplicate minorilor nu este justificata.” Pe bune?
Va rog sa intrebati zecile de mame cu zecile de copii -bebelusi alaptati , care traiesc un adevarat calvar in aceasta „Institutie”, cum sunt tratate si cum le este interzis ,contrar oricarei lege dintr–un stat european in anul 2016, sa stea alaturi de copii lor si in unele cazuri sa-i alapteze, lucru cu care se pare ca nu sunt de acord doamnele asistente-inca un lucru -„ce-i mai dai apa aia de ploaie , ca oricum nu il mai ajuta la nimic”.
Asta e realitatea dura din spitale,domnilor,din pacate, si va trebuie sa facem ceva in privinta asta, pentru ca nu mai putem sa traim cu atata ignoranta si „smecherie „din partea unora care isi vad propriile interese nicidecum acela pentru care s-au angajat in slujba cetateanului si au depus Juramantul lui Hipocrate.
Va multumesc.
noi am fost internati si in 2015 si in 2017 intradevar se vad schimbarii in bine , vreau sa remarc un lucru si sa-l scot in evidenta chiar daca asa ar trebui sa fie toti medicii: domnul doctor Pătru Rareş un om exceptional , rar am vazut un asa medic pediatru in sistemul de stat ,de fapt am mai vazut unul { iurian sorin ), dialog cu parintii dialog cu copilul , profesionist …etc , am si cateva plangeri de facut pentru spital : televizoarele din camere merg cu pureci abia se vad la ele iar institutia nu are wi-fi , plus o mai mare grija si dezinfectare pentru ca bacterile coboara de la mansarda la parter.