piața imobiliară din sibiu după stoparea programului prima casă. cum stau lucrurile acum

casa nouaNu este un secret pentru nimeni că dezvoltatorii imobiliari din zona Sibiului au vândut mare parte din locuințele construite grație programului Prima Casă. La trei luni după ce Prima Casă a terminat fondurile alocate, efectele par să nu fie deloc unele negative. Băncile par să se adapteze cerințelor pieței.

Chiar daca pana acum cateva luni in Sibiu majoritatea apartametelor erau cumparate prin programul Prima Casa, acum dupa aproximativ 3 luni decand nu se mai primesc dosare noi in banci pentru Prima Casa, piata imobiliara locala din Sibiu nu resimte efectele lipsei programului, arată un studiu făcut de cei de la Eurosib Imobiliare. Clientii care apeleaza la un credit imobiliar in vederea achizitionarii de imobile se adapteaza noilor conditii impuse de banci referitoare la avansuri de mai mari fata de acum cateva luni.

piața imobiliară din sibiu după stoparea programului prima casă. cum stau lucrurile acum

Care sunt avansurile in principalele banci la Sibiu
BRD practica in continuare un avans de minim 35%, iar BCR a anuntat ca din 01.08.2016 practica un avans de 25% doar in municipiul Sibiu si alte cateva mari resedinte de Judet. In rest pentru celelalte localitati avansul ramane 35%. Practic pentru un imobil cumparat pe teritoriul Selimbarului, inclusiv zonele lipite de Sibiu dar aflate pe teritoriul Selimbarului; zona Calea Cisnadiei, care apartine de Cisnadie; zonele Sura Mare, Sura Mica; BCR conditioneaza creditele imobiliare cu un avans de minim 35 %. ING practica un avans de 25% în timp ce Banca Transilvania practica un avans de 20% pentru clientii care sunt la primul imobil, iar pentru celilalti client avansul este de 25%. Dezvoltatorii imobiliari spun că nu se resimte lipsa programului Prima Casă și că vânzările nu au scăzut în ultimele trei luni.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică