parteneriat marquardt – palatul copiilor pentru orientarea elevilor în carieră

Pornind de la premisa că educația este motorul dezvoltării unei economii și dat fiind faptul că în Romania necesitatea dezvoltării unor structuri sustenabile și de calitate pentru calificarea forței de munca este din ce în ce mai intensă, se urmărește crearea unor perspective solide pentru tinerii din Romania, prin pregătirea acestora în concordanță cu cerințele actuale de pe piața muncii.

parteneriat marquardt – palatul copiilor pentru orientarea elevilor în carieră

Pentru a răspunde acestor provocări, companiile își diversifică paleta de activități de responsabilitate socială corporativă prin implicarea în dezvoltarea de noi programe educaționale. Dintre aceste unități se remarcă pe piața sibiană compania Marquardt, ca partener constant al sistemului educațional,  atât în dezvoltarea individuală și în echilibrarea pieței muncii prin asigurarea calificării personalului, cât și la nivelul comunității, prin dezvoltarea unui ciclu complet de orientare a tinerilor în carieră.

Primul pas al acestui proces începe de la vârste fragede și constă într-un parteneriat cu Palatul Copiilor din Sibiu, parteneriat care urmărește identificarea și dezvoltarea abilităților tehnice și personale ale copiilor. În cadrul acestui proiect, a fost înființat Clubul Marquardt care are ca obiect susținerea cercurilor de Informatică, Electronică, Aero- și Navomodele prin dotarea lor cu echipament modern, dar și prin dezvoltarea unor programe de orientare a copiilor, cum ar fi aplicații practice, vizite în companie și concursuri.

   biancaConsider că este crucial pentru viitor să avem forța de muncă bine pregătită, pasionată și sigură de alegerile făcute. Sunt convinsă de faptul că efectele proiectelor de orientare în carieră a tinerilor, deși nu imediate, vor fi sesizabile cu ușurință în perioada următoare”    Bianca Buta – Director Resurse Umane – Marquardt România.

Activitățile de orientare profesională ale firmei Marquardt acopereau până acum intervalele de vârstă corespondente claselor IX-XI (Școala Profesională în Sistem Dual – Parteneriat cu Colegiul Tehnic Independența Sibiu); X–XI (Parteneriat cu Colegiul Samuel von Brukenthal) și la nivelul anilor de studii universitare (Parteneriat cu Facultatea de Inginerie Sibiu).

Începând din 2016, sistemul integrat de orientare în carieră dobândește un caracter complet prin abordarea unui segment de vârstă nou, respectiv vârstele corespunzătoare educației școlare primare și gimnaziale. Acesta a fost pasul logic făcut de Marquardt pentru completarea gamei de acțiuni pentru orientarea în carieră prin implicarea în domeniul educației formale și informale a copiilor.

Donația de echipamente făcută de compania Marquardt către Palatul Copiilor, (până în prezent) în valoare de 10.000 Euro, constă în: frecvențmetre, surse de laborator, stații de lipit digitale, suporturi de lipit cu lupă, generatoare de semnal  și componente electronice pe care elevii le folosesc în realizarea circuitelor precum tranzistori, diode, rezistori, condensatori, circuite integrate. În același timp, compania a donat Cercului de Informatică aparatură IT  – 29 computere performante, cărora li se adaugă un laptop, o imprimantă, un proiector cu ecran de proiecție.

De asemenea,  compania Marquardt va sponsoriza anul viitor și Concursul Județean de Navomodele și va contribui financiar la organizarea Olimpiadei Naționale de Informatică din România, care anul viitor va avea loc la Sibiu.

Reprezentanții Marquardt se mândresc cu acest tip de colaborare, pe care îl consideră o investiție în viitor și o formă avansată de asistență în orientarea în carieră a copiilor.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică