minibusuri electrice în zona centrală a sibiului și autobuze ecologice în oraș. costă aproape 22,5 milioane euro

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu prevede printre proiectele menite să îmbunătățească mobilitatea în Sibiu și conexiunea orașului cu localitățile învecinate și unul prin care în zona centrului istoric transportul să fie făcut cu minibus-uri electice.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Sibiu prezentat joi la Teatrul Gong cuprinde 31 de proiecte. Printre ele se remarcă și unul prin care se dorește crearea unui transport public de interes zonal  (minibuz electric), care să deservească zona centrală (perimetral şi în centrul acesteia, inclusiv Orasul de Jos) şi să o relaționeze cu gara şi cu zona din vestul orașului care grupează funcțiuni de interes general, inclusiv achiziția a 10 minibus-uri electrice. ”Este nevoie de crearea de noi trasee de transport public în zona istorică, bine relaționate cu transportul public de interes orășenesc și județean (stații  comune) şi cu punctele intermodale perimetrale zonei centrale”, se arată în justificarea proiectului.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – FOTO Centură de sud și sud-est la Sibiu pentru descongestionarea traficului. Costă 20 de milioane de euro
Minibus-urile ar urma să circule pe traseul Piața Gării -Magheru -Constitutiei -Coposu -Piata Unirii -Tribunei –Mitropoliei -Odobescu -Masarilor -Piata Cibin -Malului -Turnului -Faurului -Ocnei -Teclu -Regele Ferdinand –Piața  Gării. Acesta va fi realizat în corelare cu proiectul de reorganizare a planului de transport și cel de încurajare a utilizării transportului electric. Investiția s-ar ridica la aproximativ 900.000 de euro.
CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO Reintroducerea tramvaiului în Sibiu. Investiție de peste 71 de milioane de euro pentru 35 de kilometri

minibusuri electrice în zona centrală a sibiului și autobuze ecologice în oraș. costă aproape 22,5 milioane euro

Autobuze electrice și ecologice. Înoirea parcului TURSIB ar costa 21,5 milioane euro
În interiorul zonei centrale istorice nu există transport public, iar distanţele relativ mari de parcurs şi topografia descurajează mersul pe jos şi determină accesul cu automobilele în centrul istoric. Vechimea parcului auto este de peste 13 ani, iar unele autobuze, cu o normă de poluare EURO 1, au o vechime de până la 26 ani. Necesitatea adaptarii ofertei la cerere pentru cresterea accesibilitatii.minibusuri electrice în zona centrală a sibiului și autobuze ecologice în oraș. costă aproape 22,5 milioane euro Proiectul consta in achizitia urmatoarelor vehicule, respectiv a cinci autobuze electrice de 12 metri, 50 autobuze ecologice și/sau hibride (30 autobuze articulate de 18 metri, 10 autobuze de 12 metri și 10 minibuzuri cu 16 locuri). Numarul acestora este corelat cu oferta de transport previzionata. ”Se va asigura achiziția de vehicule dotate pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusa și care să permită afisarea în autobuz a următoarei stații și a traseului stațiilor de pe linia de transport”, se mai arată în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu. Bugetul estimnativ este cifrat la 21,5 milioane euro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică