Cea mai cunoscută fabrică de ciocolată din zona Sibiului produce din această primăvară praline care au efecte terapeutice. Acestea sunt foarte solicitate la nivel internațional.
O fabrică de ciocolată din Cisnădie, în județul Sibiu, produce în premieră pentru România praline care conțin un cocktail apicol, cu efecte terapeutice, acestea fiind solicitate și în străinătate, după ce au fost prezentate recent la un congres internațional din Germania, a declarat luni, Florin Balan, patronul fabricii unde se realizează acest produs.
Această pralină este rezultatul combinării ciocolatei din America Latină, cu produsele apicole obținute în județul Sibiu, fiind rezultatul colaborării cu specialiști care au studiat efectele benefice ale mierii de albine, anunță Agerpres. „Din câte știu, este pentru prima dată la noi când se realizează așa ceva (…) Dacă cocktailul din interiorul praline se vinde deja în România de ceva timp, noutatea este că acum am adaptat tipul de ciocolată la acest cockail și a rezultat o pralină recomandată atât copiilor, dar și adulților”, a precizat Florin Balan.
O asemenea pralină cântărește cinci grame, cât jumătate de bomboană obișnuită. Pralina apiterapeutică conține 50% o cremă realizată dintr-un cocktail produs tot în județul Sibiu, de un specialist recunoscut în domeniul apiculturii. Cocktailul are ca ingrediente: miere de albine, polen crud, păstură, extracte de propolis și lăptișor de matcă crud. Această cremă este învelită în ciocolată neagră.
Producătorii recomandă două praline pe zi, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani; trei praline pe zi, pentru copiii cu vârsta între 10 și 18 ani și patru praline pe zi, pentru adulți.
Intenția producătorului este să lanseze și o pralină asemănătoare, dar cu o concentrație mai mică a cocktail-ului apicol, special pentru copii.Persoanele care sunt diabetice sau sunt alergice la produsele apicole sunt singurele care trebuie să aibă grijă când consumă aceste praline cu efect terapeutic. De asemenea, pralinele apiterapeutice de la Sibiu fac obiectul unui studiu științific, ale cărui rezultate vor fi publicate în luna iunie, de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. foto: Agerpres/Isabela Paulescu