percheziții la sibiu într-un dosar cu prejudiciu de peste trei milioane euro

Nu mai puțin de 19 percheziții au avut loc joi la sediile mai multor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Acestea au avut loc în județele Sibiu, Giurgiu, Ilfov și Constanța.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Giurgiu au efectuat 19 percheziții, în județele Giurgiu, Ilfov, Constanța și Sibiu, la sediile unor firme și locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu estimat la 3.000.000 de euro, prin evaziune fiscal, anunță News. La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și procurorii D.I.I.C.O.T.-B.T. Giurgiu, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al celor din cadrul I.P.J. Giurgiu, au efectuat 19 percheziții în județele Giurgiu, Ilfov, Constanța și Sibiu, în cadrul unei acțiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi racolat diferite persoane, profitând de situația materială precară a acestora, care au acceptat, în schimbul unor sume de bani, să devină asociați sau administratori ai unor ‘firme fantomă’ ce ar fi fost folosite în scop evazionist de grupul infracțional.
În activitatea ilicită ar fi fost racolate și alte persoane care ar fi retras bani în numerar din contul acestor firme pe care îi înmânau ulterior membrilor grupului infracțional organizat.
Societățile ar fi fost interpuse între diferiți furnizori și beneficiari, obiectul de activitate al acestora fiind, de regulă, achiziția și vânzarea deșeurilor feroase și neferoase.
Pentru a evita plata taxelor către stat (în principal impozitul pe profit/venituri) marfa era achiziționată de la diverse persoane fizice sau juridice, transportată la beneficiarul final, iar firmele erau doar ‘furnizoare de documente fiscale’.
În marea majoritate, firmele respective nu își desfășurau activitatea la sediul legal sau la punctele de lucru, nu aveau contabilitate, nu depuneau declarațiile fiscale, nu plăteau taxe, iar în final acestea erau fie cesionate, fie lichidate, iar durata de funcționare a acestora era de câteva luni. Prejudiciul adus bugetului consolidat de stat este de circa 3.000.000 de euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Giurgiu au fost conduse 14 persoane pentru audieri.

percheziții la sibiu într-un dosar cu prejudiciu de peste trei milioane euro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică