Dacă aveți de gând să ieșiți în oraș sau să mergeți cu mașina la cumpărături, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare și să aveți mult timp la dispoziție.
Traficul în municipiul Sibiu este aproape infernal. Vineri la ora prânzului, principalele artere din oraș au devenit adevărate capcane pentru șoferi. Pe șoseaua Alba Iulia sau pe Milea la ieșirea, respectiv intrarea în oraș dinspre Șelimbăr, coloanele de mașini s-au întins pe câțiva kilometri buni. Cei care au ales să meargă în zona Sibiu Shopping City s-au lovit de blocaje și la intrările în principalele magazine din zonă. ”Am făcut 15 minute ca să ies din oraș, iar acum mă învârt de încă vreo 10 minute să găsesc un loc de parcare. Cred că la întoarcere o să o iau pe centura ocolitoare ca să ajung în Terezian”, ne-a povestit un șofer aflat în trafic la Mall.
Evitați zona Piața Cibin
Un alt punct în care se circulă foarte greu este zona Pieței Cibin. Găsirea unui loc de parcare a devenit o adevărată aventură, după ce șoferii au făcut și 20 de minute ca să traverseze podul peste râu sau să ajungă în apropierea pieței. Polițiștii rutieri au fost prezenți în zonă și au încercat să dirijeze traficul pentru a nu apărea blocaje. Inevitabilul s-a produs însă de patru ori în interval de 30 de minute (intre 12.30 – 13.00), iar șoferii și-au pierdut răbdarea și au început să claxoneze. ”Am lăsat mașina aproape de podul vechi peste Cibin și am venit pe jos mai bine de un kilometru. Nu am găsit unde să parchez. E curată nebunie. Să vedeți ce e în piață. Om lângă om”, povestește un tânăr ce locuiește în Ștrand și a venit să cumpere un miel și verdețuri pentru masa de Paște. Urmăriți mai jos imagini surprinse în zona Pieței Cibin.
Sute de polițiști în stradă în tot județul
Aproape 700 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşti. La nivelul judeţului Sibiu, cei aproape 700 de poliţişti care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.