live video – zăpadă de peste un metru și jumătate la bâlea lac

La Bâlea Lac stratul de zăpadă are peste 150 de centimetri și are toate șansele să mai crească după ce duminică și luni a mai nins în zonă.

Meteorologii au anunţat, luni, că stratul de zăpada la Bâlea Lac depăşeste un metru şi jumătate, iar la Vârful Omu se apropie de 90 de centimetri, în ultimele 24 de ore depunându-se aproape zece centimetri de zăpadă. În masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii de avalanşe este însemnat. Şi în staţiunile din Braşov şi de pe Valea Prahovei a nins, stratul de zăpadă ajungând la câţiva centimetri, iar meteorologii spun că vremea este apropiată de normalul termic al perioadei, anunță news. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Centrului Meterologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu, în ultimele 24 de ore vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei.
”Cerul a fost mai mult noros şi pe arii extinse s-au semnalat precipitaţii mixte, predominant sub formă de ninsoare la peste 1.800 metri. Cantităţile de apă au depăşit local 10 litri pe metru pătrat şi izolat 15 litri pe metru pătrat. Vântul a suflat în general moderat, cu intensificări izolate de 40-50 kilometri la oră în zonele înalte. Local s-a semnalat ceaţă. În zonele joase s-a depus strat nou de zăpadă de 3 până la 11 centrimetri, iar în zona înaltă stratul a crescut cu 3 până la 9 centrimetri”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă măsoară 153 de centrimetri la Bâlea Lac, 87 de centimetri la Vârful Omu, 11 centimetri la Sinaia, 8 centimetri la Fundata şi 3 centimetri la Predeal.
Condiţiile meteorologice pot duce la apariţia de avalanşe în masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.
”În intervalul precedent, în zona monitorizată s-a depus strat de zăpadă proaspătă. Acesta are dimensiuni reduse, iar în următoarele 24 de ore va continua să crească uşor. Sunt aşteptate ninsori locale, în general slabe cantitativ. Pe văi şi în zonele adăpostite sunt prezente în continuare troiene şi depozite mai însemnate de zăpadă şi pe alocuri sunt formate plăci de vânt. Pe pantele mai înclinate se pot declanşa avalanşe de dimensiuni mici şi medii, care în cazuri izolate pot antrena volume mari de zăpadă, inclusiv din straturile mai vechi, riscul fiind amplificat la supraîncărcări slabe”, se mai arată în comunicat.

live video – zăpadă de peste un metru și jumătate la bâlea lac
video
play-sharp-fill

Şi în staţiunile montane din judeţul Braşov şi de pe Valea Prahovei a nins, depunându-se un strat de câţiva centimetri de zăpadă.
Potrivit meteorologiclor, în următoarea perioadă ”vremea se menţine apropiată de normalul termic”.
”Cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala mixte, predominant ninsori la pe peste 1.600 de metri. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări pe creste de peste 40-50 kilometri la oră. Local se va semnala ceaţă”, se mai arată în comunicat.
La altitudini de peste 1.800 de metri, temperaturile minime se vor situa între minus 10 şi minus 7 grade Celsius, iar maximele nu vor trece de zero grade. La altitudini mai mici, maximele vor urca până la 5 grade Celsius.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică