Tragedia din Mediaș - Nimeni nu a reclamat cursele de mașini de pe Șoseaua Sibiului. Poliția vine cu explicații

La aproape trei săptămâni de la tragicul accident din Mediaș, în care un tânăr de 23 de ani a fost ucis pe trecerea de pietoni de un alt tânăr de 24 de ani, autorul este în arestul IPJ Sibiu și ancheta privind moartea violentă a lui Andrei Moga continuă.

Tragedia din Mediaș - Nimeni nu a reclamat cursele de mașini de pe Șoseaua Sibiului. Poliția vine cu explicații

În urma articolelor despre accidentul mortal provocat de medieșeanul Mihai Lukacs, la volanul unui BMW seria 5, cititorii au venit cu numeroase sesizări privind cursele de mașini care se desfășoară de multă vreme noapte pe Șoseaua Sibiului.

Potrivit IPJ Sibiu însă, chiar dacă cei care locuiesc în zonă știau, nimeni nu a făcut o plângere oficială, nimeni nu a sesizat, sau cel puțin nu există o înregistrare a unei sesizări în acest sens.”La nivelul Poliției municipiului Mediaș, până în acest moment, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la organizarea de curse ilegale de autovehicule pe drumul public” se spune în răspunsul IPJ Sibiu, la solicitarea Ora de Sibiu.

Cursa criminală a avut loc între trei mașini, după cum confimă IPJ Sibiu, ceilalți doi șoferi fiind deasemenea cercetați acum. „În urma investigațiilor efectuate, s-a concluzionat faptul că accidentul a fost generat de neacordarea de prioritate pietonului, pe fondul unei întreceri efectuate cu autoturismele pe Șoseaua Sibiului de către trei conducători auto: șoferul care a lovit pietonul și alți doi tineri, o tânără de 21 de ani și un tânăr de 23 de ani, ambii domiciliați în loc. Copșa Mică.

Astfel, în data de 9 august, s-a extins urmărirea penală în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, faptă prevăzută de articolul 339, aliniatul 2 din Codul Penal, iar în data de 10 august, conducătorul auto medieșean a fost reținut pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, respectiv împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice. În data de 11 august, conducătorul auto a fost prezentat instanței care a aplicat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, în prezent acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Sibiu. De asemenea, pe numele celorlalți doi tineri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, aceștia fiind cercetați în stare de libertate.”

Putea fi prevenit accidentul și pierderea unei vieți? Poate că da, dacă la Poliție ar fi ajuns mai multe sesizări. ÎN lipsa acestora, acțiunile Poliției cu radarul pe Șoseaua Sibiului nu au fost foarte dese, respectiv doar 8 de la începutul anului, pe timp de noapte, când au loc cursele. „De la începutul anului 2017, Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Mediaș a efectuat 8 acțiuni cu aparatura radar din dotare pe linia combaterii excesului de viteză  pe Șoseaua Sibiului din mun. Mediaș, acțiuni desfășurate pe timpul nopții, inclusiv in intervalul orar 22,00-02,00.”

Au fost cititori care au semnalat că șoferul, care avea permis de trei ani când a comis accidentul, nu ar avea vederea prea bună pe timp de noapte. Potrivit poliției, acest lucru nu a fost sesizat de medicul de familie, conform legii. „Conducătorul auto implicat în accident are o vechime în conducere mai mare de 3 ani. Biroul Rutier Mediaș nu a fost sesizat de către medicul de familie al conducătorului auto cu privire la faptul că acesta suferă de afecțiuni medicale care să influențeze capacitatea de a conduce autovehicule pe drumurile publice.” spune Biroul de presă al IPJ Sibiu, cu precizarea că „autoritatea abilitată să emită permise de conducere este SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARI VEHICULE din cadrul INSTITUTIEI PREFECTULUI.”

 

Ultima oră

Comentariul meu