Proiectul ”Luna Științei” se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Astra, Palatul Copiilor Sibiu, DGASPC Sibiu și Clubul Micilor Electroniști. Proiectul are un buget de 30800 lei și se va desfășura în intervalu 01.09.2017-10.10.2017 și va include 38 de ateliere de educație nonformală din domeniul STEAM, un eveniment de lansare, un schimb de experiență între hub-urile educaționale și un eveniment final amplu dedicate comunității sibiene și nu numai.

Pe parcursul lunii septembrie se vor desfășura ateliere nonformale precum construirea unei mori de vânt, construirea și programarea unor roboți, orientare turistică, observarea bolții cerești, electronica pe înțelesul copiilor, chimie experimentală, experimente de fizică, cusături tradiționale și realizarea de obiecte din diferite materiale și din lut.Toate atelierele sunt susținute de persoane instruite, fie cadre didactice cu experiență sau meșteri populari care au deja experiența lucrului cu copiii. Aceștia provin dintre membrii Științescu Hub, PalatulCopiilor, Muzeul Astra și Clubul Micilor Electroniști. În plus în activități vor fi implicați și elevi/studenți voluntari care își vor putea experimenta postura de educator în domeniul lor de cunoaștere.

mori de vânt și roboți urmează să apară la sibiu, în luna științei

Alina Hoară, președinta Asociației Științescu Hub dar și cadru didactic la Liceul de Artă din Sibiu, încurajează copiii și tinerii să participe la atelierele din cadrul proiectului ”LunaȘtiinței” pentru a lua contact cu științaaplicată, pentru a descoperi cât de amuzant poate fi să te joci cu substanțe sau să realizezi circuite electrice, ori să programezi roboți.

În cadrul schimbului de experiență participanții vor face schimb de modele de bune practice, care se vor reflecta în dezvoltarea ulterioară a hub-urilor educaționale și îndeosebi a educației STEAM.

Evenimentul final, Știinquestu 3.0- va cuprinde două secțiuni, o conferință de presă a copiilor și o prezentare a atelierelor realizate pe parcursul proiectului.

Programul activităților estedisponibil pesiteul AsociațieiȘtiințescu Hub(hub.stiintescu.ro) sau pe pagina de Facebook, StiintescuHub.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică