Orașul Sibiu are o lungă tradiție în producția de bere – una din cele mai vechi și populare băuturi din lume, aici fiind atestată prima fabrică de pe teritoriul actual al României, în anul 1717, într-o clădire de pe strada Turnului. La exact trei secole distanță, prima ediție a Festivalului “Cetatea Berarilor – festival de bere artizanală” își propune să celebreze meșteșugul berii, într-un eveniment dedicat deopotrivă celor care iubesc această băutură și artizanilor timpurilor noastre care o prepară. Evenimentul va avea loc în perioada 09 – 10 septembrie, în intervalul orar 11:00 – 23:00 pe strada și în Parcul Cetății.
Festivalul va reuni, timp de trei zile, pe una dintre cele mai frumoase străzi din Sibiu – strada Cetății – principalele mărci de bere artizanală din țară, într-o sărbătoare a gustului, creativității și unicității. Fenomenul “craft beer” a prins amploare, în ultimii ani, și în România, fiind deschise numeroase micro-berării care au lansat pe piață o ofertă variată. În cele două zile de festival, cei interesați pot descoperi sortimente de bere de la următorii producători: 1717, Clinica de Bere, Csiki Sor, Bere a la Cluj, Hop Hooligans, Zăganu, Sikaru, Sara și câteva sortimente de cidru.
Concerte în Parcul Cetății
În fiecare zi la “Cetatea Berarilor”, berea va avea un gust mai bun acompaniată de muzică de calitate. Parcul Cetății va oferi decorul perfect pentru un picnic urban, cu un fundal discret de muzică live, asigurat de trupe, unele în premieră la Sibiu și o ambianță artistică. În prima zi de festival, sâmbătă, începând cu ora 18:00, îi ascultăm pe EYEDROPS, Temple Invisible și Lost Tapes Found Sounds.
EYEDROPS este o trupă care și-a început activitatea în 2012. Primul lor album, PREZENT, a fost lansat anul acesta pe 24 aprilie. Ei vor veni pentru prima oară în Sibiu, la fel ca și Temple Invisible. Duo-ul format din Irina Bucescu și Costas Ivanov adoptă un stil electronic rock. Lost Tapes Found Sounds experimentează liber cu genuri muzicale, în căutarea sunetului specific, cu aer de punk funk. Funcția primară a Dj-seturilor este dansul.
Ziua a 2-a îi ascultăm pe Otherside, Karpov Not Kasparov și CAMPsauvage. Otherside este un proiect născut în București, format din Viky Red, Hanes Radu și Radu Anghel. Primul album lansat sfidează orice așteptări despre cum ar trebui să sune muzica electro. Ei reușesc să îmbine momente chill, introspective, cu o explorare îndrăzneață a texturilor sonore.
Karpov not Kasparov este un duo care a început să compună muzică bazat pe regulile și strategiile jocului de șah. Sună complicat, dar rezultatatul este întotdeauna spectaculos, cu influențe de jazz, câteodată inspirată de folclorul oriental, și întotdeauna mixată cu sound din anii 80′.
CAMPsauvage este un duo din Sibiu, format din Cora & Pusoc, care combină spectaculos muzica cu efectele vizuale.
Intrarea la eveniment este liberă. Mai multe detalii pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/craftfestsibiu/