Medici de top de pe tot Mapamondul vin la Sibiu
Foto Arhiva

Cea de-a 40-a ediție a Congresului Naţional Anual de Reabilitare Medicală debutează la Sibiu cu participare internaţională. Ediția aniversară se va desfășura între 27 și 30 septembrie. La eveniment participă şi medicii cu specialitatea reabilitare medicală din cadrul secţiilor clinice de Reabilitare Medicală I şi II ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Conform tradiției, și în acest an, prestigioasa manifestare științifică are un moto reprezentativ, fiind ales un citat din Stephen Hawking: „Dizabilitatea nu trebuie să fie un obstacol în calea progresului”, care relevă ideea fundamentală a conceptului de reabilitare medicală. Cea de-a 40-a ediție a Congresului Naţional Anual de Reabilitare Medicalădebutează la Sibiu cu participare internaţională. Ediția aniversară se va desfășura între 27 și 30 septembrie.

Medici de top de pe tot Mapamondul vin la Sibiu

La eveniment participă şi medicii cu specialitatea reabilitare medicală din cadrul secţiilor clinice de Reabilitare Medicală I şi II ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Conform tradiției, și în acest an, prestigioasa manifestare științifică are un moto reprezentativ, fiind ales un citat din Stephen Hawking: „Dizabilitatea nu trebuie să fie un obstacol în calea progresului”, care relevă ideea fundamentală a conceptului de reabilitare medicală. Congresul este organizat de Societatea Română de Reabilitare Medicală, condusă de Conf.univ.dr. Adrian Bighea, Şeful Catedrei de Medicină Fizică şi Recuperare din cadrul UMF Craiova. În organizarea congresului este implicată, în calitate de membru al board-ului Societăţii Române de Reabilitare Medicală, şi Conf.univ.dr. Florina-Ligia Popa, Medic primar Reabilitare Medicală, Doctor in Medicină și Director medical al SCJU Sibiu.“Ediția din acest an este una aniversară și suntem mândri că este găzduită din nou la Sibiu. Am ales un motto special, în care credem cu tărie, pentru că reprezintă o viziune pe care o împărtășim zi de zi în activitatea noastră, în procesul de reintegrare socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi” a declarat Conf.univ.dr. Florina-Ligia Popa.

Tematica congresului este una variată și cuprinde:
• Afecțiuni neurologice (AVC, Traumatisme craniene și vertebromedulare, Leziuni ale nervilor periferici, Afecțiuni neurologice autoimune, inflamatorii  și degenerative, Tulburări de comunicare);• Afecțiuni ale mușchilor, articulațiilor și osului (Tendinita, Entezita, Artroza, Artrita reumatoidă, Spondilita anchilozantă, Osteoporoza, Afecțiuni ale coloanei vertebrale);• Durerea (Durerea acuta si cronica, Sindroame dureroase regionale, Fibromialgia, Sindroame posttraumatice, Traumatisme sportive);• Reabilitarea medicala in alte afecțiuni (Respiratorii, Cardiovasculare, Cancer, Diabet, etc.);• Medicina Fizică și Balneologie (Educație, Evaluare, Programe, Tehnici, Cercetare, Strategii);• Dizabilitatea și Reabilitarea Medicală (ICF, WHO Disability Action Plan 20142021, Reabilitarea pe Baze Comunitare, Suport și Asistență, Reintegrarea profesională și Reabilitarea vocațională, Echipa multidisciplinară);• Varia.  În cadrul secțiunii de Reabilitare neurologică, Conf.univ.dr. Florina – Ligia Popa va prezenta lucrarea “DEFICITUL DE VITAMINA D ȘI DE MASĂ OSOASĂ LA PACIENTUL CU ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL”.

“Temele abordate în acest an sunt unele de mare interes, cu șanse mari de a informa un număr considerabil de specialiști și aceasta se reflectă în faptul că, de la an la an, avem tot mai mulți participanți din alte specialități: neurologi, ortopezi, medici de familie, reumatologi”, a concluzionat Conf.univ.dr. Florina-Ligia Popa.

Ultima oră

Comentariul meu