Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu beneficiază în parioada 1 septembrie 2016- 31 august 2018 de un grant pentru proiectul Healthy Kids ( Copii sănătoși). În proiect sunt implicate șapte țări europene: România, reprezentată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu județul Sibiu, Turcia, țara coordonatoare, Italia, Spania, Polonia, Portugalia și Grecia.
Obiectivul principal al proiectului constă în creşterea motivaţiei elevilor pentru o alimentație sănătoasă și un mediu de viață sănătos cu ajutorul sportului, însuşirea unor strategii moderne, europene pentru formarea competenţelor la elevi prin participarea la mobilități școlare europene.
Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din elevii, părinții și cadrele didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu jud Sibiu.
Activitățile desfășurate în primul an de implementare a proiectului au fost de informare a elevilor, părinților și cadrelor difactice, au avut loc întâlniri cu specialiști în nutriție și sport, s-au realizat competiții sportive, s-a gătit sănătos alături de elevi si familiile acestora, elevii au învățat despre importanța fructelor în alimentație, elevii s-au ocupat de grădinărit, etc. Ca rezultat al acestor activități a fost implicarea părinților în informarea mai bună a copiilor privitor la cultivarea unor legume, cât și la felul în care acestea sunt gătite. O piedică în punerea în practică a celor învățate în proiect este reclama agresivă TV pentru fast food, însă lipsa unui fast food crește interesul copiilor pentru alimentația sănătoasă.
În săptămâna 12 decembrie-16 decembrie 2016 a avut loc prima reuniune transnaţională la Școala Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Aydin,Turcia și au participat profesorii Năgăra Ramona și Dudaș Nela. La această reuniune s-au pus la punct activitățile care trebuiau realizate în primul an al proiectului, în perioada 17-19 octombrie 2017 va avea loc a doua reuniune transnațională în școala Zespol Szkolno-Przedszkolny w Sierakowie Slaskim, localitatea Lubliniec, Polonia unde se vor hotărî activitățile ce urmează să le facem în anul al doilea de parteneriat și se vor desfășura activități locale propuse de școala gazdă.
În săptămâna 13 februarie-17 februarie 2017, Coțofană Daniel și Florea Bogdan elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu însoțiți de profesorii Năgăra Ramona și Dudaș Nela au participat la prima activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar în școala CEIP ANTONIO BUITRAGO GOMEZ din localitatea Cieza, regiunea Murcia, Spania. Timp de cinci zile elevii coordonați de profesori au desfășurat activități interesante pe temele alimentației sănătoase și a importanței activităților sportive în viața de zi cu zi.
În săptămâna 29 mai – 02 iunie 2017 a avut loc a doua activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, între profesori din școala EDIFACOOP – Cooperativa de Educação do Indivíduo, Formação e Apoio, CRL din Braga, Portugalia și țările partenere. La această mobilitate au participat câte patru profesori din toate cele șase țări partenere. Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a fost reprezentat de dir. prof. Miron Mihaela, prof. Șofîlcă Anda, prof. Dudaș Nela și prof. Năgăra Ramona. Pe parcursul săptamânii profesorii au învățat/exersat să gătească mâncăruri tradiționale și sănătoase specifice și au fost inițiați în sport național săritul cu coarda al Portugaliei.
După fiecare mobilitate au avut loc diseminări în cadrul consiliului profesoral al şcolii, în cadrul întâlnirilor cu părinții și în cadrul ședințelor cu elevii instituției, articole în presa locală. În 13.10.2017 are loc o activitate de promovare a proiectului în cadrul instituției și 14.10.2017 va avea loc la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Făgăraș jud. Brașov o sesinune de informare a cel puțin trei unități școlare din zonă cu privire la proiectul Erasmus+.