Tânărul tată din Sibiu, ajuns „vedetă” după ce a încasat suma de 35.000 de euro lunar ca indemnizație pentru creșterea copilului are probleme cu legea. Este urmărit pentru evaziune fiscală.
„În baza art. 335 alin. 4 C.p.p. admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi în consecinţă: Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 906/P/2016 al Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în ceea ce priveşte plângerea formulată de petenta A.J.F.P. SIBIU cu sediul în Sibiu, str.Calea Dumbrăvii, nr.17, jud.Sibiu în contradictoriu cu intimaţii : S.C. L. S.R.L. , L.V. Î.I. , L.I.L. ,L.G I.I., S.C. U.E. S.R.L., L.I.L. Î.I., S.C. V.I. S.R.L., S.C. V.S.T. S.R.L. , cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art.9 alin.1 lit.c şi alin.2 din legea nr.241/2005 şi art.272 alin.1 lit.b din Legea nr.31/1990 republicată cu aplicarea art.35 alin.1 şi art.38 alin.1 Cod penal”, se arată în minuta deciziei judecătorilor sibieni.
Conform wowbiz.ro, din această decizie rezultă că dosarul penal a fost deschis, iniţial, în 2016, iar procurorul-şef a admis contestaţia depusă de Finanţele Publice de la Sibiu şi a redeschis cercetările. Hotărârea judecătorilor este definitivă ceea ce înseamnă că, după ce vor primi motivarea magistraţilor, procurorii sibieni vor trebui să înceapă ancheta.
Societatea implicată în dosarul penal, deţinută de Lupu, Liciniu SRL, şi-a schimbat denumirea, în august 2017, în Viomin Restart, bărbatul cesionându-şi părţile sociale către mama sa, Viorica Lupu, care a rămas asociat unic. Tatăl norocos mai deţine o firmă, cu Alexandru Dragomir, în care este asociat majoritar – Liciniu Fondconsult.
Liciniu Lupu, care a primit timp de patru luni cea mai mare indemnizaţie, fiindu-i ulterior recalculată, a stârnit şi iritarea ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a reacţionat, în primăvara acestui an, într-o postare pe reţelele de socializare. „Mi se pare cam mare tupeul să le pretinzi altora să accepte calculele tale care ar “justifica prin contributivitate” o indemnizaţie lunară de creştere a copilului de 35 000 euro! Ca sa fie clar, pentru concedii şi indemnizaţii se retine din salariu doar 0,85 la suta. Alte contribuţii pentru pensii, asigurări medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legătura cu indemnizaţia de creştere a copilului. Repet: pentru concedii şi indemnizaţii se retine doar 0,85 la suta. Pentru a ajunge la indemnizaţia de 1 miliard, domnul al fi trebuit sa cotizeze fix 200 de ani, adică 2400 de luni. Oricât ar încerca sa ne convingă de contrariu!”, scria Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.