sumă record pentru investiții la sala transilvania. modernizări de un milion de euro
foto: arhivă

Sala Transilvania este o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, așa că o mare parte din banii pentru investiții provin de la bugetul județului. Anul acesta instituția a alocat aproximativ un milion de euro, bani care vor merge exclusiv către investiții la Sala Transilvania. Pe lângă acestea, managerul Adrian Bibu atrage fonduri din alte activități și contracte, inclusiv din mult discutatele târguri de haine.

Sala Transilvania nu e autorizată la incendiu
Suma primită anul acesta pentru investiții este un record pentru Sala Transilvania. O mare parte din bani însă vor merge către lucrările necesare pentru a primi autorizarea la incendiu. ”La Sala Transilvania nu s-au mai făcut investiții de foarte mult timp. Sunt multe ce trebuie modernizate, dar în primul rând trebuie începute lucrările pentru a putea obține autorizația ce ne lipsește, cea la incendii.Vor intra destul de mulți bani aici, pentru că trebuie făcuți pereți contra focului, surse de apă, acces pentru pompieri, și alte serii de lucrări care sunt costisitoare”, spune directorul Adrian Bibu.
În paralel cu aceste lucrări se vor moderniza și încăperi din Sală. ”Vom vedea dacă este urgent să renovăm vestiare, băi, săli…asta vom stabili în perioada următoare, care sunt prioritățile”, spune managerul.

sumă record pentru investiții la sala transilvania. modernizări de un milion de euro

Bani din târguri de haine
Bugetul Sălii Transilvania este completat de încasări venite în urma închirierii spațiului disponibil. Astfel, cele mai mari fonduri intră în urma organizării târgurilor de haine. Deși acestea sunt mult comentate de iubitorii sportului, Adrian Bibu spune că nu poate renunța la ele prea curând, dar că acestea nu sunt organziate în detrimentul sportului. ”Un târg de aduce cam 10.000 de euro, iar noi organizăm cam 6-7 pe an. Sunt niște bani care intră, bani ce îi folosim fără a lua din banul public. Cu aceste fonduri putem să oferim gratuitate celor de la CSU, celor din echipele de juniori. Aceste facilități costă cam 60.000 de euro pe an, deci exact târgurile. Dacă am renunța la ele echipele nu ar mai putea veni aici gratis. Iar aceste târguri sunt planificate atunci când există o fereastră. Niciodată nu au împiedicat veun antrenament sau o competiție. De exemplu, în iunie am anulat un târg pentru a se putea organiza Balcaniada de Judo. Sportul are întâietate”, explică Adrian Bibu.

Pentru a atrage și alți bani către bugetul sălii, Adrian Bibu spune că se gândește să vândă spațiu publicitar atât în interiorul sălii, cât și în exterior. După calculele lui, asta ar putea aduce Sălii Transilvania cam 20.000 de lei pe lună, după ce imaginea Sălii Transilvania va fi îmbunătățită.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică