doliu în fotbal - a murit un jucător embelmatic din craiova maxima

Veste tristă pentru fotbalul românesc. Unul dintre foștii fotbaliști emblematici ai Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, a murit duminică din cauza unei boli incurabile.

Nicolae Tilihoi s-a stins astăzi la vârsta de 61 de ani, răpus de cancer la prostată. Cel poreclit ”Limbă” a fost un jucător emblematic al Universității Craiova, anunță gsp.ro. Sicriul cu trupul lui Nicolae Tilihoi va fi depus luni la stadionul „Ion Oblemenco”. La biserica Sfinții Apostoli au venit Gică Craioveanu, Costel Ilinca, Marcel Popescu și Devis Mangia. Craioveanu a fost vizibil afectat, plângând la ieșirea din biserică.doliu în fotbal - a murit un jucător embelmatic din craiova maxima„Ne așteptam, ne-au pregătit din timp. Am văzut că mă sunau colegii și nu pricepeam de ce. Suntem la al treilea coleg din Craiova Maxima care pleacă. Trebuie să îi mulțimim lui Gino Iorgulescu, care l-a ajutat lunar cu bani de tratament. Nae Tilihoi a mai trăit 3 ani și 7 luni datorită lui. În numele Craiovei Maxima îi mulțumim. Nici n-am avut puterea să mă apropii de sicriu”, a spus Ilie Balaci.
Nicolae Tilihoi a fost jucător de bază în echipa Craiova Maxima. Acesta a fost descoperit de Corneliu Andrei Stroe la un trial în București și adus la Știința. A evoluat la Universitatea în perioada 1976-1987, mai bine de un deceniu în care a făcut pereche cu Costică Ștefănescu în centrul liniei de fund.

doliu în fotbal - a murit un jucător embelmatic din craiova maxima

Gică Popescu, fost coleg al lui Nicolae Tilihoi, a transmis un mesaj emoționant după aflarea veștii. „Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. Nea Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învătat să sar la cap, mereu îmi spunea «Țărane, bagă săbiuța când sari la cap». Voia să folosesc cotul înainte pentru a mă proteja. Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ștefănescu a plecat la Brașov. Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învățat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundași centrali pe care i-a avut România”, a declarat Gică Popescu pentru GSP.RO.
A cucerit două trofee de campion și patru cupe ale României. În Divizia A a evoluat în 291 de partide, marcând de 6 ori. Are 36 de apariții în cupele europene și 9 în tricoul naționalei.
Tilihoi și-a încheiat cariera de fotbalist la echipa Metalul Bocșa pentru care a evoluat un sezon, în perioada anilor 1987-1988. Ca antrenor a fost la Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin, potrivit infobraila.ro.
Nicolae Tilihoi s-a născut la Braila pe 9 decembrie 1956. „Mulți oameni mă felicită pe 9 august, așa cum este trecută ziua mea de naștere, dar este o eroare. Sunt născut pe 9 decembrie. Oricum, le mulțumesc tuturor celor care mă sună și mă felicită, fie august sau decembrie”, spunea Tilihoi, potrivit fcuniversitatea.ro. După ce a ieșit din fotbal, Tilihoi lucra în 2010 la Regia Autonomă de Termoficare din Bănie, ca recuperator de datorii de la rău platnici.
În 2011, Tilihoi a publicat cartea „Cronicar in vremuri tulburi”, care conține editorialele scrise de fostul fostul fundaș în Gazeta de Sud, între 2005 și 2011.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică