Sirelenele de alarmare publică din Sibiu au probleme - Unele sunt stricate, altele trebuie relocate

După cum bine știm, alarmarea populației în situații de calamități naturale sau de atacuri aeriene este un proces cât se poate de firesc și necesar. Multe din ele însă au probleme. Unele nu funcționează, altele sunt prost amplasate, iar câteva au nevoie de reparații urgente. Primăria a decis să facă investiții minime pentru a remedia aceste probleme.

Sirelenele de alarmare publică din Sibiu au probleme - Unele sunt stricate, altele trebuie relocate

În momentul de față, municipiul Sibiu beneficiază de 38 de sirene electrice (29 de sirene electrice de 5,5 Kw, 7 sirene electrice de 3,5 Kw și 2 sirene electronice SEM 600) iar județul Sibiu are în uz un număr total de 138 de sirene funcționale. Municipalitatea pune la bătaie peste 38.0000 de lei, pentru revizia, întreținerea și repararea sistemului de alarmare publică, timp de un an. În acest sens, se vor executa următoarele tipuri de lucrări: 4 sirene vor fi relocate în locuri deja existente și vor fi puse în funcțiune; centrul de comandă a operațiunilor (echipamentul de control și cablajele) va fi și el îmbunătățit; piesele vechi vor fi înlocuite la 8 sirene (piese de schimb, siguranțe, contactor, cleme, comutatoare, bec); se va oferi asistența tehnică necesară unei desfășurări optime a exercițiului de alarmare a populației, proces care are loc în fiecare zi de miercuri a fiecărei luni. Garanția pentru aceste servicii publice efectuate este asigurată pentru o perioadă de 2 ani.

Sirenele sunt un mijloc eficient prin care suntem anunțați atunci când este vorba de catastrofe naturale sau de altă natură. Deși cu toții sperăm să nu avem vreodată parte de ele, calamități naturale sau războaie pot izbucni oricând și oriunde, așa cum istoria a mai dovedit-o

Sunt 4 tipuri de alarmă: aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. Este util să știți că durata maximă pentru fiecare semnal de alarmare este de 2 minute, lucru valabil la toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat, unde durata scade la un minut.

Sperăm să nu fim nevoiți niciodată să luăm de bune alarmele respective și ele să fie doar teste și exerciții reușite. Poate nu vom avea astfel de probleme vreodată, însă prevenția este cel mai bun aliat pentru momente de viață nedorite iar aceste investiții ale municipalității sibiene sunt menite a ne pregăti pentru orice tip de viitor scenariu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu