Noile autobuze întârzie la Sibiu - Primăria obligată să reanalizeze o ofertă respinsă inițial

Municipalitatea sibiană este obligată prin sentință judecătorească să reanalizeze o ofertă ce fusese declarată neconformă în cazul licitației pentru achiziția de autobuze noi.

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au casat hotărârea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor prin care caracteristicile tehnice ale autobuzului Euro Bus Diamond erau declarate neconforme cerințelor din caietul de sarcini, anunță România Liberă. “Admite în parte plângerea formulată de petenta B T B SA cu în contradictoriu cu MUNICIPIUL SIBIU cu sediul în Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr. 2, jud. Sibiu împotriva Deciziei nr. 1500/C9/1359,1833 pronunțată la data de 07.06.2018 de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Modifică, în parte, decizia atacată numai cu privire la contestația nr. 122/20.04.2018 formulată de petentă în sensul că: Anulează, în parte, procesul verbal de evaluare a ofertelor din 27.03.2018 în ce priveşte declararea ca inadmisibilă a ofertei petentei. Obligă autoritatea contractantă MUNICIPIUL SIBIU la reevaluarea ofertei petentei şi la continuarea procedurii potrivit dispozițiilor prezentei decizii. Definitivă”.
Prin urmare, Tursib trebuie să reanalizeze oferta celor de la BMC, ceea ce deschide calea către un posibil rezultat poitiv. Potrivit unor surse din piață, oferta financiară a firmei din Ciorogârla este sensibil mai bună decât a unicului competitor – turcii de la Anadolu Isuzu, ceea ce în condițiile unui tehnic aproape egal, i-ar face câștigători.
În momentul de față, municipalitatea sibiană nu a anunțat un câștigător al licitației de 11,5 milioane de lei pentru autobuze Euro 6, în ciuda faptului că doar Anadolu mai este participant. Probabil au dorit să vadă decizia Curții. Acum, odată ce s-a dispus anularea oricărui act prin care oferta BMC a fost declarată inacceptabilă, Sibiul are la dispoziție două alegeri. Continuă licitația și începe compararea ofertelor sau anulează cu totul procedura.
Departajarea ofertelor va fi realizată în funcție de patru criterii, după cum se arată în caietul de sarcini. Prețul este cel mai important – contează în proporție de 70%, consumul de combustibil – 15%, iar perioada de garanție – 10%. Al patrulea criteriu este costul cu poluanții, care contează în proporție de 5%. Algoritmul de calcul al costurilor cu poluanții include nu mai puțin de 29 de variabile, de la consumul de carburant, emisiile totale de CO2, emisiile de CO2 pe pasager și distanța duratei de exploatare.

Noile autobuze întârzie la Sibiu - Primăria obligată să reanalizeze o ofertă respinsă inițial

Ultima oră

Comentariul meu